Η… κατηφόρα του Μπερναμπέου στην πρώτη σελίδα της Marca
Η ισπανική εφημερίδα στέλνει… μήνυμα στην Άρσεναλ ενόψει του αυριανού αγώνα με την «βασίλισσα» και εκφράζει την πίστη της στην μεγάλη ανατροπή από τους «μερένχες»
Η Άρσεναλ έχει το βράδυ της Τετάρτης «ραντεβού με την ιστορία» και θέλει να φανεί συνεπής, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Ρεάλ Μαδρίτης στη ρεβάνς των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Champions League.
Οι «κανονιέρηδες» είχαν επικρατήσει στο πρώτο ματς, στο Emirates, με το εντυπωσιακό 3-0 και είναι πλέον το φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Ακόμα κι έτσι όμως, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η αποστολή της αγγλικής ομάδας θα είναι εύκολη, καθώς όλοι γνωρίζουν πως τίποτε δεν είναι εύκολο στο «άντρο» της Ρεάλ Μαδρίτης.
Πόσο μάλλον, όταν η «βασίλισσα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει πληγωμένο γόητρο και αναζητά ανατροπή στο μυθικό Σαντιάγκο Μπερναμπέου.
Οι «μερένχες» θα υποδεχθούν αύριο βράδυ την Άρσεναλ με στόχο να κάνουν την μεγάλη ανατροπή και η ισπανική εφημερίδα Marca, φρόντισε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης.
Η ιδέα που αποτυπώθηκε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας είναι εκπληκτική καθώς παρουσιάζονται οι μεγάλες ανατροπές που έχει κάνει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο Μπερναμπέου η Ρεάλ Μαδρίτης.
Υπάρχουν αποτελέσματα αγώνων στο γήπεδο της Ρεάλ, που χάρισαν τεράστιες προκρίσεις στην «βασίλισσα» της Ευρώπης. Ήταν παιχνίδια στα οποία οι «μερένχες» πήραν μεγάλες νίκες με τουλάχιστον τρία γκολ διαφορά για ν’ ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ των πρώτων αγώνων και τα κατάφεραν.
Η φωτό στην πρώτη σελίδα της Marca δείχνει γεμάτο το Σαντιάγκο Μπερναμπέου και ο τίτλος είναι «έτσι, έτσι προκρίνεται η Ρεάλ Μαδρίτης».
Στο πρωτοσέλιδο φιλοξενούνται οι νίκες της «βασίλισσας» επί της Ντέρμπι Κάουντι (5-1), της Σέλτικ (3-0), της Άντερλεχτ (6-1), της Ίντερ (με δύο ήττες, 3-0 και 5-1), της Γκλάντμπαχ (4-0) και της Βόλφσμπουργκ (3-0).
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν και δηλώσεις ιστορικών προσωπικοτήτων της ισπανικής ομάδας, όπως ο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, ο Στίλικε, ο Χέντο, ο Μπουντραγκένιο, ο Ρονάλντο, ο Χουανίτο και ο Κάνινγκγχαμ.
Δηλώσεις που φανερώνουν το μεγαλείο του ισπανικού συλλόγου και τον τρόπο με τον οποίο γράφει ιστορία η Ρεάλ στην Ευρώπη.
Αν μη τι άλλο είναι κι αυτό ένα μήνυμα της ισπανικής εφημερίδας προς τους Λονδρέζους ότι θα έχουν δύσκολη αποστολή στην έδρα της Ρεάλ αλλά είναι παράλληλα κι ένα μήνυμα προς τους παίκτες της «βασίλισσας» ότι μπορούν να πετύχουν την μεγάλη ανατροπή στο γήπεδο τους.
Βέβαια αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Ρεάλ δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και τα προβλήματα είναι πολλά, ωστόσο πολλές φορές οι δυσκολίες πάνε στην… άκρη όταν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, που κρίνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.
Και ναι, η Άρσεναλ έχει τον πρώτο λόγο μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο, αλλά σίγουρη δεν μπορεί να αισθάνεται.
Κι αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Ισπανός προπονητής των «κανονιέρηδων», Μίκελ Αρτέτα, ο οποίος έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος και στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών του για το μεγάλο παιχνίδι.
Κι όσο για τους παίκτες της ισπανικής ομάδας; Καλούνται να κάνουν την υπέρβαση έχοντας στο μυαλό τους και το μυθικό πριμ που έταξε ο πρόεδρος της «βασίλισσας» Φλορεντίνο Πέρεθ σε περίπτωση πρόκρισης στα ημιτελικά.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εξαιρετική επιθετική πολυφωνία απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που δεν είχε λύσεις κι έτσι επικράτησε εύκολα στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Euroleague με 80-61.
Τζα Μοράντ και Ζακ Λαβίν είναι μερικά από τα ονόματα που «ακούγονται» για τους Μπακς προκειμένου να πείσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παραμείνει στο Μιλγουόκι.
Έγινε γνωστή η ημερομηνία άφιξης του Σαντίνο Αντίνο στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό, με τον 20χρονο αριστερό εξτρέμ να αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής (18/01).