Ισραήλ για Γαλλία: Η αναγνώριση της Παλαιστίνης επιβραβεύει την τρομοκρατία – Παλαιστινιακή Αρχή: Θετικό βήμα
Ισραήλ και Παλαιστινιακή Αρχή αντέδρασαν στην τοποθέτηση του Εμανουέλ Μακρόν ότι η Γαλλία προτίθεται να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκιντεόν Σάαρ έσπευσε να καταδικάσει την πρόθεση της Γαλλίας, όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος.
Η δήλωση Μακρόν προκάλεσε την οργή του Ισραήλ
Ο Ισραηλινός υπουργός έγραψε στο Χ ότι αυτό θα απομάκρυνε την «ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας».
Ο Σάαρ πρόσθεσε ότι «η μονομερής αναγνώριση ενός κατά φαντασίαν παλαιστινιακού κράτους από οποιαδήποτε χώρα, δεδομένης της κατάστασης που όλοι γνωρίζουμε, θα επιβραβεύσει μόνο την τρομοκρατία και θα ενισχύσει τη Χαμάς».
Δείτε τη σχετική ανάρτηση:
״הכרה חד צדדית״ במדינה פלסטינית דמיונית על ידי מדינה כלשהי במציאות המוכרת לכולנו לא תהיה אלא פרס לטרור וחיזוק לחמאס. דברים מעין אלה לא רק שלא יקרבו את השלום, הבטחון והיציבות באזורנו – אלא להיפך: ירחיקו אותם.
— Gideon Sa’ar | גדעון סער (@gidonsaar) April 9, 2025
Το πρώτο σχόλιο της Παλαιστινιακής Αρχής για τις δηλώσεις Μακρόν
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Βαρσέν Αγκαμπεκιάν Σαχίν δήλωσε ότι η ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι το Παρίσι θα μπορούσε να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος μέχρι τον Ιούνιο θα ήταν «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».
Η αναγνώριση της παλαιστινιακής κρατικής οντότητας από τη Γαλλία «θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση σύμφωνα με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και τη λύση των δύο κρατών», είπε ο Παλαιστίνιος υφυπουργός στο AFP.
- Ο Ιραόλα αφήνει την Μπόρνμουθ και πάει Μπιλμπάο
- Η Amazon εξαγοράζει την Globalstar για να ανταγωνιστεί το Starlink
- EE: «Καμπανάκι» για κράτος δικαίου, ελευθερία Τύπου και ανεξαρτησία δικαιοσύνης – Η έκθεση στη LIBE
- Βρέθηκε ο 6χρονος που είχε εξαφανιστεί από τη Βουλιαγμένη μετά από αρπαγή από τον πατέρα του
- ΠΑΟΚ: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του συλλόγου
- H ληστεία που έκανε διάσημη τη «Μόνα Λίζα» γίνεται μιούζικαλ
- Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και το οδήγησε 200 χιλιόμετρα φτάνοντας στη Σουηδία
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442