Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Στουρμ Γκρατς στους «16» του Youth League, μετά τη σπουδαία πρόκριση επί της Χιρόνα στον Ρέντη (1-0), ενώ έμαθε όλο το μονοπάτι μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης, όπου κατέκτησε πέρσι με μυθικό τρόπο.
Tην Τετάρτη (19/02) έγινε γνωστή η ημέρα και η ώρα του μεγάλου ματς από την UEFA, με μοναδικό στόχο της Κ19 των ερυθρόλευκων να είναι η υπεράσπιση των σκήπτρων του και να συνεχίζει την ξέφρενη πορεία που πραγματοποιεί εδώ και 1,5 χρόνο.
Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Στουρμ Γκρατς ορίστηκε για την Τετάρτη 5 Μαρτίου, με την ώρα διεξαγωγής να είναι 16:30 και το γήπεδο να είναι το «Stadion Graz Liebenau» στην Αυστρία.
Αν και εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Σάλτσμπουργκ.
Αν περάσει και από εκεί και οδηγηθεί στα ημιτελικά τότε θα διασταυρωθεί με τον 4ο προημιτελικό και τον νικητή από τις 4 ομάδες. Τράμπζονσπορ – Αταλάντα ή Μπάγερν Μονάχου – Ίντερ.
Η πορεία της Στουρμ Γκρατς
Η προσεχής αντίπαλος των Νέων του Ολυμπιακού, μέχρι τους «16» της διοργάνωσης έφτασε μέσα από τη League Phase του UEFA Youth League.
Τη φετινή σεζόν η Στουρμ Γκρατς μετράει σε επτά παιχνίδια στη διοργάνωση δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα, έχοντας σημειώσει συνολικά 11 γκολ.
Αναλυτικά οι αγώνες της Στουρμ Γκρατς στη League Phase:
Στη φάση των «32» απέκλεισε η Sturm Graz εκτός έδρας τη Lokomotiva Zagreb στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3, μετά το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας.
Αναλυτικά τα ζευγάρια των «16»
Στουρμ Γκρατς – Ολυμπιακός
Τράμπζονσπορ-Αταλάντα
Άστον Βίλα-Μπαρτσελόνα
Χόφενχαϊμ-Μάντσεστερ Σίτι
Σπόρτινγκ-Στουτγκάρδη
Ρεάλ Μαδρίτης-Άλκμααρ
Σάλτσμπουργκ-Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπάγερν-Ίντερ
Πότε θα διεξαχθούν τα παιχνίδια
Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγώνες της φάσης των 16 του Youth League θα διεξαχθούν στις 4-5 Μαρτίου και είναι νοκ-άουτ, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια πάνε απευθείας στα πέναλτι. Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση πρόκρισης τα προημιτελικά θα γίνουν 1-2 Απριλίου
Τα ημιτελικά (25/4) και ο τελικός, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 28 Απριλίου θα γίνουν -όπως και πέρυσι- στο Colovray Sports Centre, στη Νιόν της Ελβετίας, εκεί που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ευρωπαϊκό.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Η επιλογή του Ιβανίσεβιτς, σε μια δύσκολη χρονική περίοδο για τον Τσιτσιπά, αποδείχθηκε λανθασμένη, γιατί τελικά ο Στέφανος πίστεψε περισσότερο στον Γκόραν από ότι ο Κροάτης προπονητής στον Ελληνα τενίστα.
LIVE: Ζαλγκίρις Κάουνας – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ζαλγκίρις Κάουνας – Ολυμπιακός για την 29η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.
LIVE: Αταλάντα – Ντόρτμουντ. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Ντόρτμουντ για τα νοκ-άουτ play offs του Champions League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 7.