Αταλάντα – Μπριζ 1-3: Υπόκλιση των «μπεργκαμάσκι» στην παρέα του Τζόλη
Οι Τζόλης, Τζούτγκλα και Ταλμπί έκαναν «άνω κάτω» την άμυνα της Αταλάντα στο πρώτο μέρος, ο Σιμόν Μινιολέ κατέβασε «ρολά» στο δεύτερο και η Μπριζ με συνολικό σκορ 5-2 (3-1) πήρε μια τεράστια πρόκριση για την φάση των «16» του Champions League
H Κλαμπ Μπριζ ήταν το απόλυτο αφεντικό στο Μπέργκαμο και επικράτησε με 3-1 της Αταλάντα πανηγυρίζοντας την πρόκριση για την φάση των «16» του Champions League. Εμφάνιση καριέρας από τον Σιμόν Μινιολέ που, μεταξύ άλλων, απέκρουσε το πέναλτι του Λούκμαν στο 61’. Εξαιρετικός και ο Χρήστος Τζόλης που συμμετείχε στο δεύτερο γκολ της ομάδας του και μοίρασε την ασίστ στο τρίτο.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Βέλγους που άνοιξαν το σκορ, μόλις στο 3’, με τον Ταλμπί. Ο Τζούτγκλα πάσαρε στον Βέλγο επιθετικό που κοντρόλαρε ιδανικά και «εκτέλεσε» για το 1-0. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 15’, αλλά το σουτ του Ρετέγκι πέρασε ελάχιστα άουτ. Μάλιστα, ο Ιταλός φορ σκόραρε στο 17’, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
Ο αγώνας «ηρέμησε» για περίπου 10 λεπτά μέχρι που η Μπριζ σκόραρε ξανά! O Γιασάρι έκανε την κούρσα από τα αριστερά, πάτησε περιοχή και έσπασε στον Τζόλη που έκανε το σουτ με τον Καρνεσέτσι να αποκρούει, με τον Ταλμπί να βγαίνει κερδισμένος και να στέλνει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία για το 2-0.
H Αταλάντα έχασε σπουδαία ευκαιρία να επιστρέψει στον αγώνα στο 45+2’, αλλά ο Μινιολέ αντέδρασε εξαιρετικά στην κοντινή κεφαλιά του Τζαπακόστα. Στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι πρωταγωνιστής ο Ιταλός μπακ που έκανε το σουτ μέσα από την μικρή περιοχή με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό ο «χορός» χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε για την ομάδα του Γκασπερίνι. Ο Πάσαλιτς έκανε την κεφαλιά με τον Μινιολέ να αποκρούει την μπάλα που στρώθηκε στον Κουαδράδο, αλλά η άμυνα απομάκρυνε το σουτ του Κολομβιανού. Στην επόμενη φάση, στο 45+3’, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με δημιουργό τον Χρήστο Τζόλη. Ο Έλληνα διεθνής, με εξαιρετική μεταβίβαση, βρήκε τον Τζούτγκλα που έπιασε έναν «κεραυνό» για το 3-0 που έβαλε την ομάδα σε θέση ακλόνητου φαβορί για την πρόκριση.
Μείωσε η Αταλάντα, αλλά…
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, οι γηπεδούχοι μπήκαν με σκοπό να κυνηγήσουν την απόλυτη ανατροπή και έκαναν το πρώτο βήμα στο 46’. Ο Τζαπακόστα πέρασε στον Λούκμαν που τελείωσε υποδειγματικά την φάση για το 3-1.
Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε στο 56’ ο Έντερσον σημάδεψε το δοκάρι ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Λούκμαν σκόραρε ξανά, όμως το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ. Τρία λεπτά μετά, με την βοήθεια του VAR o διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα με τον σκόρερ της Αταλάντα να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Όμως ο κίπερ των Βέλγων, που ήταν σε εξαιρετική μέρα, είπε όχι στον Νιγηριανό και «χρυσή» ευκαιρία των Ιταλών για να ξαναμπούν στο κόλπο της πρόκρισης πήγε χαμένη.
Το σόου του Βέλγου τερματοφύλακα συνεχίστηκε στο 64’ με την επέμβαση στο σουτ του Ρετέγκι και στο 70’ όπου σταμάτησε μία ακόμα προσπάθεια του Λούκμαν. Η παράσταση του Μινιολέ ολοκληρώθηκε στο 73’ με την απόκρουση στο σουτ του Κολάσινατς.
Η αποβολή του Τολόι στο 87’ ήταν η «ταφόπλακα» για την Αταλάντα καθώς με παίκτη λιγότερο και τα χρονικά περιθώρια να μην είναι με το μέρος της, κατέβασε «στροφές» αποδεχόμενη την ήττα της. Με τελικό σκορ 3-1 και συνολικό απολογισμό δύο νίκες και τέρματα 5-2 η Μπριζ πήρε την πρόκριση για την φάση των «16» του Champions League.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η μυθική εμφάνιση του Σιμόν Μινιολέ
ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Τα γρήγορα γκολ του Ταλμπί που απελευθέρωσαν τους Βέλγους
Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ: Ο Ράφαελ Τολόι δεν ήταν και στην καλύτερη του μέρα ενώ η αποβολή του έβαλε πρόωρο τέλος στις ελπίδες των Ιταλών
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Είχε μία καλή διαιτήσια αν και χρειάστηκε την βοήθεια του VAR σε κάποιες κρίσιμες περιπτώσεις
VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ: Μετά από παρέμβαση του VAR δόθηκε το πέναλτι στην Αταλάντα
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ραντεβού με την ΑΕΚ έκλεισε ο ΟΦΗ στα προημιτελικά του Κυπέλλου καθώς επικράτησε με 2-0 του Αστέρα στο Παγκρήτιο. Από το 40′ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γιαμπλόνσκι οι Αρκάδες.
Μετά από ένα παιχνίδι με χαρακτήρα ντέρμπι, ο Αθηναϊκός πήρε την πρόκριση στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, επικρατώντας με 82-70 του Ολυμπιακού στον προημιτελικό.
Δημοσιογράφος από την Αργεντινή υποστηρίζει πως η Γοδόι Κρουζ βρίσκει χαμηλή την πρόταση του Παναθηναϊκού για τον Σαντίνο Αντίνο και δημιουγεί νέα δεδομένα στη μεταγραφή του 20χρονου εξτρέμ.