Η Άρσεναλ δέχθηκε πρόστιμο 65.000 λιρών (78.300 ευρώ) απ’ την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) διότι δεν μπόρεσε να ελέγξει στο γήπεδο τους ποδοσφαιριστές της, μετά την αποβολή του αμυντικού Μάιλς Λιούις-Σκέλι κατά τη νίκη της στην Premier League επί της Γουλβς τον περασμένο Ιανουάριο.
Η FA κατηγόρησε τον σύλλογο της Premier League διότι στον αγώνα της 25ης Ιανουαρίου οι παίκτες της Άρσεναλ περικύκλωσαν τον διαιτητή Μάικλ Όλιβερ, όταν έδειξε στον Λιούις-Σκέλι απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Ματ Ντόχερτι.
«Μια ανεξάρτητη Ρυθμιστική Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 65.000 λιρών στην Άρσεναλ καθώς ισχυρίστηκε ότι απέτυχε να διασφαλίσει ότι οι παίκτες της δεν συμπεριφέρονταν με απρεπή τρόπο στο 43ο λεπτό. Ο σύλλογος στη συνέχεια παραδέχτηκε αυτή την κατηγορία», ανέφερε η FA σε ανακοίνωσή της.
Ο βοηθός διαιτητής βίντεο (VAR) επικύρωσε την απόφαση του Όλιβερ τη στιγμή του συμβάντος, αλλά η Άρσεναλ στη συνέχεια άσκησε έφεση κατά της κόκκινης κάρτας και η ποινή τριών αγώνων του 18χρονου άσου ακυρώθηκε.
Η ανακοίνωση της FA περιελάμβανε και μια επιστολή απ’ την Άρσεναλ, η οποία υπογράμμιζε ότι οι παίκτες της «δεν συμπεριφέρθηκαν με τρόπο προσβλητικό, βίαιο, απειλητικό, υβριστικό, άσεμνο ή προκλητικό».
Αλλά η ομοσπονδία απάντησε λέγοντας ότι «…υπήρχαν, κατά καιρούς, εννέα παίκτες της Άρσεναλ σε πολύ κοντινή απόσταση από τον διαιτητή», ενώ η κόκκινη κάρτα «που ανατράπηκε κατόπιν έφεσης δεν δικαιολογεί την αντίδραση και δεν προσφέρει κανένα μετριασμό όσων έγιναν».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Λούκας Λεκαβίτσιους είχε 28 πόντους και 4 ασίστ κι έτσι η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με 88-73 επί της αξιόμαχης Καρδίτσας για την 1η αγωνιστική της φάσης των «16» του Basket Champions League
Ρεπορτάζ από την Κροατία αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός προσφέρει 6,5 εκατομμύρια ευρώ στη Σλάβεν Μπελούπο για τον 20χρονο μεσοεπιθετικό Αντριάνο Γιάγκουσιτς. Ο Μπενίτεθ έχει ήδη έρθει σε επαφή μαζί του.
LIVE: Αταλάντα – Αθλέτικ Μπιλμπάο. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την αναμέτρηση Αταλάντα – Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.