Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 79-75 στα «Δύο Αοράκια» και μετά από ένα πραγματικό ντέρμπι κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στα λάθη των παικτών του ενώ τόνισε πως οι Πειραιώτες δεν διαχειρίστηκαν σωστά το τελευταίο λεπτό.
Όσα είπε ο Μπαρτζώκας μετά τον τελικό:
«Είναι προφανές τι έγινε. Κάναμε λάθος επιλογές, κάναμε βιαστικά σουτ, δεν βάλαμε 1-2 ανοικτά και στην άμυνά μας δώσαμε δύο γρήγορες βολές στον Σλούκα και δύο καλάθια στον Ναν, συν ένα κλέψιμο, που σκόραρε ο Γκραντ από λάθος. Δυστυχώς δεν διαχειριστήκαμε καλά την κατάσταση στο τελευταίο λεπτό»
Ενώ στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» δήλωσε:
«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν ένα ματς κλειστό, καμία ομάδα δεν μπορούσε να επιβάλλει το παιχνίδι της. Πράγμα αναμενόμενο. Νευρικό παιχνίδι πολύ. Κοιτώντας τα στατιστικά ήταν ισορροπημένη η κατάσταση εκτός από τις βολές. Νομίζω είχαμε 7/16. Πολύ μικρό ποσοστό για παιχνίδι που κρίθηκε σε 1-2 κατοχές. Ήμασταν αδικαιολόγητα νευρικοί. Έπρεπε να διαχειριστούμε πιο έξυπνα την κατάκτηση, όταν περάσαμε στο +4 πήραμε λάθος αμυντικές αποφάσεις, δώσαμε βολές στον Σλούκα, το δίποντο στον Ναν και κάναμε λάθος στην ισοπαλία και ο Παναθηναϊκός σκόραρε. Είμαστε απογοητευμένοι, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το Κύπελλο. Δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά, και του Παναθηναϊκού για τη νίκη και στα δικά μας για την προσπάθεια και να συνεχίσουμε στους στόχους μας.
Ο Μιλουτίνοφ έπαιξε και στο δεύτερο ημίχρονο, ζήτησε αλλαγή γιατί πονούσε. Δεν είναι δείγμα ένας παίκτης. Έπρεπε να πάμε σε κλειστό ροτέισον σε ένα παιχνίδι που δεν είχε αύριο. Η επιστροφή μας έδειξε πως είχαμε ενέργεια. Όλα όσα κάναμε στο τέλος ήταν λάθος και επιθετικά και αμυντικά.
Έχει φορτωθεί πολύ ο Ουίλιαμς-Γκος. Οι τρεις βασικοί μας πλέιμεϊκερς ήταν έξω στο τουρνούα. Και στην Βαρκελώνη και το Παρίσι ήταν έξω ο Βιλντόζα. Επανέρχεται, έχουμε μία εβδομάδα χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις. Νομίζω στην Μπολόνια θα είναι εκεί ο Λούκα. Θα δούμε την κατάσταση του Ουόκαπ όταν γυρίσουμε στην Αθήνα».
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.
Χάρη σε δύο γκολ του Ραφίνια (70′, 86′) η Μπαρτσελόνα «λύγισε» με 2-0 την μαχητική Οσασούνα στο «Καμπ Νου» και απέκτησε διαφορά επτά βαθμών από τη 2η Ρεάλ Μαδρίτης.