Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 79-75 στα «Δύο Αοράκια» και μετά από ένα πραγματικό ντέρμπι κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στα λάθη των παικτών του ενώ τόνισε πως οι Πειραιώτες δεν διαχειρίστηκαν σωστά το τελευταίο λεπτό.
Όσα είπε ο Μπαρτζώκας μετά τον τελικό:
«Είναι προφανές τι έγινε. Κάναμε λάθος επιλογές, κάναμε βιαστικά σουτ, δεν βάλαμε 1-2 ανοικτά και στην άμυνά μας δώσαμε δύο γρήγορες βολές στον Σλούκα και δύο καλάθια στον Ναν, συν ένα κλέψιμο, που σκόραρε ο Γκραντ από λάθος. Δυστυχώς δεν διαχειριστήκαμε καλά την κατάσταση στο τελευταίο λεπτό»
Ενώ στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» δήλωσε:
«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν ένα ματς κλειστό, καμία ομάδα δεν μπορούσε να επιβάλλει το παιχνίδι της. Πράγμα αναμενόμενο. Νευρικό παιχνίδι πολύ. Κοιτώντας τα στατιστικά ήταν ισορροπημένη η κατάσταση εκτός από τις βολές. Νομίζω είχαμε 7/16. Πολύ μικρό ποσοστό για παιχνίδι που κρίθηκε σε 1-2 κατοχές. Ήμασταν αδικαιολόγητα νευρικοί. Έπρεπε να διαχειριστούμε πιο έξυπνα την κατάκτηση, όταν περάσαμε στο +4 πήραμε λάθος αμυντικές αποφάσεις, δώσαμε βολές στον Σλούκα, το δίποντο στον Ναν και κάναμε λάθος στην ισοπαλία και ο Παναθηναϊκός σκόραρε. Είμαστε απογοητευμένοι, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το Κύπελλο. Δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά, και του Παναθηναϊκού για τη νίκη και στα δικά μας για την προσπάθεια και να συνεχίσουμε στους στόχους μας.
Ο Μιλουτίνοφ έπαιξε και στο δεύτερο ημίχρονο, ζήτησε αλλαγή γιατί πονούσε. Δεν είναι δείγμα ένας παίκτης. Έπρεπε να πάμε σε κλειστό ροτέισον σε ένα παιχνίδι που δεν είχε αύριο. Η επιστροφή μας έδειξε πως είχαμε ενέργεια. Όλα όσα κάναμε στο τέλος ήταν λάθος και επιθετικά και αμυντικά.
Έχει φορτωθεί πολύ ο Ουίλιαμς-Γκος. Οι τρεις βασικοί μας πλέιμεϊκερς ήταν έξω στο τουρνούα. Και στην Βαρκελώνη και το Παρίσι ήταν έξω ο Βιλντόζα. Επανέρχεται, έχουμε μία εβδομάδα χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις. Νομίζω στην Μπολόνια θα είναι εκεί ο Λούκα. Θα δούμε την κατάσταση του Ουόκαπ όταν γυρίσουμε στην Αθήνα».
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.