Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα τον ΠΑΟΚ με 93-75 και πέρασε στο τελικό του final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό που επικράτησε του Προμηθέα με 91-73.
Έτσι, οι δύο «αιώνιοι» θα «μονομαχήσουν» στα «Δύο Αοράκια» στον 50ο τελικό του θεσμού. Το τζάμπολ του ντέρμπι θα γίνει την Κυριακή (16/02) στις 20:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κρήτη:
Μπαρτζώκας: «Ήταν πολύ ανταγωνιστικός ο ΠΑΟΚ – Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι στον τελικό»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ στην πρόκριση επί του Δικεφάλου αλλά και στις σκέψεις του ενόψει τελικού.
Για το ματς: «Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον ΠΑΟΚ, έπαιξε καταπληκτικά χθες με την ΑΕΚ και στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν πολύ ανταγωνιστικός οπότε η νίκη με 20 πόντους μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ιδίως με τα προβλήματα που έχουμε αυτή την εποχή».
Για τον τελικό: «Νομίζω το σχόλιο πρέπει να το κάνεις μετά το παιχνίδι. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, κρίνεται ένας τίτλος, θα ετοιμαστούμε, έχουμε μία μέρα ξεκούρασης.
Δυστυχώς το rotation ιδίως στους περιφερειακούς δεν είναι αυτό που θα έπρεπε, θα ετοιμαστούμε, πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι, να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται κι αν είναι δυνατόν να πάρουμε το Κύπελλο. Πιστεύουμε ότι ο ΜακΚίσικ μας δίνει άνεση στο πώς χειρίζεται την μπάλα και διαβάζει τις καταστάσεις και φάνηκε στο παιχνίδι, ήταν πολύ καλός σήμερα, αλλά γενικά θέλαμε να ξεκουράσουμε περισσότερο τον Γκος, που θα έχει περισσότερη δουλειά μεθαύριο».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο σπουδαίος Νταβίντ Φουστέρ ξενάγησε τον γιο του στο γήπεδο που μεγαλούργησε με τον Ολυμπιακό και έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο των «ερυθρόλευκων» μετά τη νίκη επί της Λεβερκούζεν.
Ο τραυματισμός του Τζίμι Μπάτλερ, το βλέμμα του Στεφ Κάρι και η αίσθηση ότι το όνειρο της τελευταίας μεγάλης πορείας ίσως τελείωσε πριν προλάβει να αρχίσει.