Ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα παραμείνει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου και τα «σενάρια» αναφορικά με τον διάδοχο του Ιταλού έχουν ξεκινήσει.
Ποιος θα είναι τελικά ο επόμενος προπονητής της «βασίλισσας»; Αυτό είναι το ερώτημα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα της ισπανικής ομάδας αλλά αυτή την ώρα κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση. Ίσως ο Τσάμπι Αλόνσο αλλά κι αυτό δεν είναι σίγουρο.
Το δεδομένο πάντως είναι ότι ο Αντσελότι φεύγει από την Ρεάλ.
Αυτό όμως που έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον είναι, η επιλογή του Ιταλού τεχνικού σε ότι έχει να κάνει με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Ο Αντσελότι είναι ένας εκ των πλέον επιτυχημένων προπονητών (αν όχι ο πιο επιτυχημένος) στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και πολλές ομάδες θα ήθελαν να δουν τον «Καρλίτο» στον πάγκο τους.
Εδώ όμως θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην Εθνική ομάδα της Βραζιλίας που έχει μια τεράστια ευκαιρία την οποία δεν πρέπει ν’ αφήσει να πάει χαμένη.
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας καλείται να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε πριν από δύο χρόνια, όταν οι δύο πλευρές έφτασαν μια ανάσα από την συμφωνία αλλά τελικά ο Αντσελότι επέλεξε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης.
Τώρα, οι Βραζιλιάνοι έχουν μια νέα μεγάλη ευκαιρία για να δελεάσουν τον Ιταλό προπονητή κι αυτή την φορά είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν «γη και ύδωρ» για να μετακομίσει ο Αντσελότι στην χώρα της Νοτίου Αμερικής.
Η Εθνική ομάδα της Βραζιλίας είναι σε βαθιά κρίση κι αδυνατεί να παρουσιάσει ένα πλάνο που θα οδηγήσει ξανά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας στην κορυφή.
Ο Αντσελότι φαίνεται να είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να καθίσει στον πάγκο της Βραζιλίας καθώς είναι προπονητής που έχει εργαστεί σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, κατακτώντας πολλούς τίτλους και διακρίσεις.
Η προηγούμενη προσπάθεια της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας δεν είχε στεφθεί από επιτυχία αλλά τώρα υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία και οι Βραζιλιάνοι δεν πρέπει να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη.
Ο Αντσελότι έχει τις δυνατότητες ν’ αναγεννήσει την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, να εμπνεύσει τους Βραζιλιάνους που λατρεύουν την Εθνική τους ομάδα και το κυριότερο, να δώσει νοοτροπία νικητή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει γίνει μια πρώτη προσέγγιση ανάμεσα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας και τον Ιταλό τεχνικό και όλοι περιμένουν τις εξελίξεις.
Οι Ισπανοί πάντως αναφέρουν ότι ο Αντσελότι δεν θα πάει στην Βραζιλία αλλά θα προπονήσει άλλη εθνική ομάδα χωρίς όμως ν’ αναφέρουν ποια. Οι εξελίξεις τρέχουν κι ένα είναι σίγουρο. Η Βραζιλία δεν πρέπει να χάσει για δεύτερη φορά αυτή την μεγάλη ευκαιρία.
Με πρόστιμο και κλείσιμο μέρους του γηπέδου του -με αναστολή- τιμώρησε η Euroleague τον Ερυθρό Αστέρα για τη συμπεριφορά των οπαδών του κόντρα στη Μπαρτσελόνα.
Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Eurocup Women θέλουν να κάνουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Αθηναϊκός, το απόγευμα της Πέμπτης.
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη προ ημερών στη Φινλανδία, όταν έφηβος έβαλε φωτιά στο γήπεδο της ιστορικής Χάκα, μετά τον υποβιβασμό της – Κάηκε ολοσχερώς μία από τις εξέδρες.
Αμερικανικά ρεπορτάζ ανέφεραν προ ημερών ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στους συμπαίκτες του για τις φήμες περί αποχώρησής του, ωστόσο ο Κάιλ Κούζμα διέψευσε πως κάτι τέτοιο συνέβη.