Το ωραίο με την Κυριακή είναι ότι επιτρέπονται οι… ατασθαλίες. Για αυτό παίρνουμε τρεις συνταγές για γλυκό που ετοίμασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα της εκπομπής «Βuongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, για να μας φτιάξουν τη διάθεση, μέρα που είναι.
Όσο καλός κι αν είσαι στη μαγειρική, είναι από τις συνταγές που υπάρχει πάντα η περίπτωση η μαρέγκα να μυρίζει αυγό (λογικό είναι). Άρα ένα μυστικό για να το αποφύγουμε αυτό, όταν την ετοιμάσουμε, είναι να ρίξουμε από πάνω λίγες σταγόνες ή ξύσμα λάιμ.
Η διαδικασία
Για τη μαρέγκα: Μέσα στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, τα «χτυπάμε» για να φουσκώσει και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. Σε ένα λεπτό είναι έτοιμη.
Σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο κορν φλάουρ στο χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε τη μαρέγκα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για δυόμιση με τρεις ώρες στους 95 με 100 βαθμούς. Πάντα στον αέρα.
Την αφήνουμε ένα βράδυ για να κρυώσει.
Ολοκληρώνοντας την πάβλοβα: Αφού έχουμε ετοιμάσει τη μαρέγκα, τη σπάμε στο κέντρο λίγο για να ανοίξει και προσθέτουμε μέσα εκεί σαντιγί.
Φτιάχνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο της σαντιγύς και προσθέτεις: τα σκουρόχρωμα βατόμουρα, τις φράουλες και τα κόκκινα βατόμουρα.
Για τη σος: Σε ένα πολυμιξεράκι βάζουμε κόκκινα βατόμουρα, βάζουμε λίγη ζάχαρη αν θέλουμε και προσθέτουμε λίγο λάιμ. «Χτυπάμε» και έχουμε τη σος.
Στο τέλος περιχύνουμε τη σος και είναι έτοιμη.
Σημείωση: Πάντα υπάρχει και η δυνατότητα να προσθέσουμε σοκολάτα από πάνω.
Το πρώτο βήμα είναι να μουλιάσουμε τα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια σε ζεστό νερό για μισή με μια ώρα.
Μόλις το κάνουμε, βάζουμε τα δαμάσκηνα μαζί με το νερό σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνει πουρές.
Ρίχνουμε τον πουρέ στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε: το κακάο, τα αυγά, τη ζάχαρη καρύδας, τη λιωμένη σοκολάτα, τη βανίλια και τη μαγειρική σόδα και τα χτυπάμε καλά.
Βάζουμε μια φόρμα σε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Γύρω από τη φόρμα προσθέτουμε λίγο νερό γιατί βοηθάει να ψηθεί καλύτερα.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Τα μυστικό σε αυτές τις συνταγές είναι ότι τα brownies πρέπει να είναι τραγανά από έξω και πολύ ζουμερά μέσα. Για να τα καταφέρουμε το μυστικό είναι να γίνει στην κατσαρόλα και όχι στο μίξερ.
Η διαδικασία
Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά σιγά.
Προτού ζεσταθεί πολύ το μείγμα, ρίχνουμε τα αυγά, το κακάο, τη βανίλια, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγη μπανάνα στο μείγμα, για να πάρει λίγη παραπάνω γεύση.
Και όσο ανακατεύουμε ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Μόλις έχουμε βάλει όλα τα υλικά και το μείγμα έχει γίνει, το βάζουμε σε ένα ταψί.
Σε προθερμασμένο φούρνο, βάζουμε το ταψί στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας