Κασσελάκης: Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη – Η γενιά του παραμένει αδικαίωτη
«Βλέπουν να προφυλακίζεται ο συμμαθητής του Αλέξη, Νίκος Ρωμανός, με μόνο στοιχείο μισό δακτυλικό του αποτύπωμα σε σακούλα σκουπιδιών», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης
Μήνυμα για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έστειλε ο ιδρυτής του Κινήματος Δημοκρατίας Στ. Κασσελάκης.
Όπως ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης, η γενιά του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου «είδε πού οδηγεί η αυθαιρεσία της βίας. Και αργότερα έζησε τα πάντα».
Συμπλήρωσε ότι «είδε τους συμμαθητές της να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Είδε όσους έμειναν στην χώρα να μη μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Είδε τους δρόμους που περπατά να γεμίζουν με τα ερωτήματα του μίσους».
Ο Στ. Κασσελάκης έκανε αναφορά στον Ν. Ρωμανό -φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση των Αμπελοκήπων- λέγοντας πως «βλέπουν να προφυλακίζεται ο συμμαθητής του Αλέξη, Νίκος Ρωμανός, με μόνο στοιχείο μισό δακτυλικό του αποτύπωμα σε σακούλα σκουπιδιών».
Τέλος, υπογράμμισε πως «έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε μια χώρα για τη γενιά του Αλέξη. Μια χώρα με ισότητα απέναντι στον νόμο, στον συνάνθρωπο, στις ευκαιρίες, στο μέλλον».
Όσα ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης:
«Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη.
Που έμεινε για πάντα 15 ετών και μια γενιά σημαδεύτηκε για πάντα.
Μια γενιά που είδε πού οδηγεί η αυθαιρεσία της βίας. Και αργότερα έζησε τα πάντα.
Είδε τους συμμαθητές της να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.
Είδε όσους έμειναν στην χώρα να μη μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Είδε τους δρόμους που περπατά να γεμίζουν με τα ερωτήματα του μίσους:
«Τι δουλειά είχε στα Εξάρχεια;»
«Γιατί δεν μένουν στη χώρα τους και έρχονται στα νησιά μας;»
«Μήπως τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο;»
«Τι φορούσε; Μήπως τον προκάλεσε; Γιατί δεν μίλησε νωρίτερα;»
Μια γενιά που ενηλικιώθηκε σε μια στιγμή μένει ακόμη αδικαίωτη. Οι τότε «ταραξίες» μετά από 16 χρόνια είναι αντιμέτωποι με την εργασία χωρίς δικαιώματα, την ανεργία, την ακρίβεια, τα απλησίαστα ενοίκια, την αβεβαιότητα.
Είναι ακόμα αντιμέτωποι με την αυθαιρεσία του κράτους.
Βλέπουν να προφυλακίζεται ο συμμαθητής του Αλέξη, Νίκος Ρωμανός, με μόνο στοιχείο μισό δακτυλικό του αποτύπωμα σε σακούλα σκουπιδιών.
Την ίδια στιγμή που 2 χρόνια μετά το έγκλημα στα Τέμπη το μόνο που έχει αποκαλυφθεί είναι η προσπάθεια κυβερνητικής συγκάλυψης. Μονταζιέρα, μεταφορά βαγονιών και το βίντεο από τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας που χάθηκε.
Έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε μια χώρα για τη γενιά του Αλέξη.
Μια χώρα με ισότητα απέναντι στον νόμο, στον συνάνθρωπο, στις ευκαιρίες, στο μέλλον».
Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη.
Που έμεινε για πάντα 15 ετών και μια γενιά σημαδεύτηκε για πάντα.Μια γενιά που είδε πού οδηγεί η αυθαιρεσία της βίας. Και αργότερα έζησε τα πάντα.
Είδε τους συμμαθητές της να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.
Είδε όσους έμειναν στην χώρα να μη… pic.twitter.com/Y2cboMpasM— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) December 6, 2024
- Άρης – ΑΕΚ 1-1: «Αλλοίωση» στο Βικελίδης…
- «Χειρουργείο» του Νορβηγού Σάγκι υπέρ της ΑΕΚ (vid)
- Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Ηρακλείου για τους αστέγους εν όψει ψύχους
- Πότε αλλάζει ο τρόπος πληρωμής ενοικίων – Τι θα ισχύει
- Η Πάμελα Άντερσον αντλεί έμπνευση από τις παλιές κωμωδίες και την Ζαν Μορό
- Το δύσκολο «παζάρι» για την ΚΑΠ
- Στριμωγμένος στην «γωνία του ρινγκ» ο Τόμας Φρανκ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)

















































![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)







![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)






![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442