Οι περισσότεροι από εμάς, αυτή τη συνταγή την έχουμε συνδυάσει με οικογενειακά τραπέζια – και κατά προτίμηση να μην χρειαστεί να την ετοιμάσουμε εμείς. Το σουφλέ δεν ανήκει στην κατηγορία του «εύκολου», ωστόσο δεν είναι και ακατόρθωτο, όπως μας έδειξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ «κατέλαβε» την κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά και αποφάσισε να μας μυήσει στα μυστικά του σουφλέ. Αλλά με ένα μικρό τουίστ, καθώς η συνταγή που ετοίμασε έχει γιαούρτι στη μπεσαμέλ, για να δώσει μια πιο ανάλαφρη αίσθηση.
Στην κατσαρόλα για τη μπεσαμέλ δεν βάζουμε βούτυρο αλλά ελαιόλαδο.
Η διαδικασία
Ξεκινάμε με δύο παρασκευές ταυτόχρονα.
Για τα υλικά του σουφλέ: Πρώτα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα υλικά που βάζουμε στο σουφλέ: το κρεμμύδι, το σκόρδο, το προσούτο, τα μανιτάρια και τον βασιλικό.
Για τη μπεσαμέλ: Την ίδια ώρα σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα λίγο – λίγο, ανακατεύουμε καλά και αμέσως μετά βάζουμε: τη γραβιέρα, τη μοτσαρέλα και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε το μείγμα εκτός ματιού.
Σε ένα βαθύ ταψί προσθέτουμε τις πέννες που έχουμε βράσει, τα υλικά που έχουμε σοτάρει και από πάνω τη μπεσαμέλ.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.