Πτολεμαΐδα: Συγκίνηση προκαλεί 90χρονη – Χαρίζει οικόπεδο για να χτιστεί νηπιαγωγείο
Σε μία συγκινητική πράξη προχώρησε 90χρονη ομογενής, δωρίζοντας ένα οικόπεδο που της ανήκε στην Πτολεμαΐδα για να γίνει νηπιαγωγείο.
Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η κίνηση στην οποία προέβη μία 90χρονη ομογενής, η οποία αποφάσισε να δωρίσει ένα οικόπεδο που διαθέτει στην Πτολεμαΐδα με στόχο να χτιστεί νηπιαγωγείο.
Η κα Αναστασία Γκέσα Λιβεριάδου παραχώρησε στον δήμο Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα οικόπεδο 976 τετραγωνικών μέτρων για να μετατραπεί σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Ο δήμος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση αυτή, ενώ οι εργασίες φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει και μετά την ολοκλήρωσή του το έργο θα πάρει το όνομά της.
Όσα ανέφερε για το οικόπεδο η 90χρονη
«Έχω περάσει ορφάνια, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κατοχή, τον Εμφύλιο. Έχω τελειώσει το Γυμνάσιο στην Πτολεμαΐδα. Το σπίτι δεν υπάρχει, πλέον, ενώ το οικόπεδο ήταν πολύ μεγαλύτερο αλλά πουλήθηκε ένα κομμάτι.
Το υπόλοιπο το πήρα εγώ από τα αδέρφιά μου, γιατί ο πατέρας μας πέθανε ξαφνικά», είπε η 90χρονη σχετικά με το οικόπεδο.
Στη συνέχεια η κα Λιβεριάδου μίλησε για τους λόγους που την ώθησαν να μετακομίσει στο εξωτερικό. «Μετανάστευσα για άλλες περιστάσεις, καθώς μετά τις σπουδές στο Γυμνάσιο, σπούδασα και δούλεψα στην Αθήνα και στην επαρχία.
Έφτασα στην Αυστραλία μόνη μου με πολύ λίγα αγγλικά, αλλά κατάφερα να σπουδάσω και να ανέβω πολύ ψηλά στην καριέρα μου. Ήμουν εκπαιδευτικός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Για κάπου 20 χρόνια πήγαινα τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, γιατί είχα παντρευτεί έναν άνδρα από την Πτολεμαΐδα», υποστήριξε μεταξύ άλλων η 90χρονη γυναίκα.
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442