Το ολλανδικό ποδόσφαιρο σκέφτεται να καταργήσει το οφσάιντ στις ερασιτεχνικές τάξεις της χώρας, προκειμένου να μειώσει τον αυξανόμενο αριθμό αγώνων που διακόπτονται λόγω αντιδράσεων για αμφισβητούμενες αποφάσεις.
Το τέλος των οφσάιντ και της βίας
Η Ολλανδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (KNVB) δήλωσε ότι η κατάργηση των οφσάιντ στα χαμηλότερα επίπεδα του παιχνιδιού, όπου δεν υπάρχουν βοηθοί διαιτητών της KNVB, αλλά στους αγώνες χρησιμοποιούνται μέλη των συλλόγων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό των απειλών και της βίας που αυξάνεται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας.
Ο διευθυντής της KNVB, Γιαν Ντιρκ φαν ντερ Ζεε, είπε ότι έπρεπε να κάνουν κάτι για το πρόβλημα της διαμάχης για τις αποφάσεις της διαιτησίας, καθώς ο αριθμός των ερασιτεχνικών αγώνων που διακόπηκαν λόγω αταξίας έχει αυξηθεί.
Βίαια επεισόδια και διακοπή αγώνων
Την περασμένη σεζόν διακόπηκαν 1.864 αγώνες λόγω βίαιων επεισοδίων, αύξηση 11% σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν και αύξηση 58% σε μια πενταετία.
«Είναι αλήθεια ότι είναι ένας σχετικά μικρός αριθμός σε σύγκριση με τους σχεδόν 780.000 αγώνες που παίζονται ετησίως, αλλά δεν πρόκειται να το αμελήσουμε», είπε ο Φαν ντερ Ζεε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.
«Έχουμε ένα πρόβλημα και θέλουμε να το εξαλείψουμε. Δεν αποκλείω ότι κάποια ημέρα θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε βοηθούς διαιτητές», είπε στους δημοσιογράφους.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Ο Ολυμπιακός δεν τα παρατά παρά το 0-2 της Λεβερκούζεν και όπως είπε μετά το ματς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, θα πάει στη Γερμανία για να κυνηγήσει τη νίκη και την ανατροπή.
Ο Χρήστος Τζόλης ισοφάρισε για τη Κλαμπ στο 89′ απέναντι στην Ατλέτικο και κράτησε τους Βέλγους «ζωντανούς» στην υπόθεση πρόκρισης στου «16» του Champios League!