Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλάζει ο κανονισμός του οφσάιντ: H IFAB έδωσε το «πράσινο φως» στην πρωποριακή ιδέα του Βενγκέρ

Αλλάζει ο κανονισμός του οφσάιντ: H IFAB έδωσε το «πράσινο φως» στην πρωποριακή ιδέα του Βενγκέρ

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο, καθώς η IFAB ενέκρινε την πρωτόγνωρη ιδέα του Αρσέν Βενγκέρ για το «νέο οφσάιντ»

Το ποδόσφαιρο δεν αποκλείεται να αλλάξει μέσα στον επόμενο χρόνο, καθώς η IFAB ενέκρινε την πρωτοποριακή ιδέα του Αρσέν Βενγκέρ για το νέο οφσάιντ και την πιθανή αλλαγή του κανονισμού, σε μία απόφαση που μπορεί να αποτελέσει σταθμό στο άθλημα.

Συγκεκριμένα, η IFAB μετά από πολλές συζητήσεις και συναντήσεις που έγιναν αποφάσισε να εγκριθεί η δοκιμή της πρωτόγνωρης ιδέας του Αρσέν Βενγκέρ, αναφορικά με τον κανονισμό του οφσάιντ!

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε στο Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου συμφωνήθηκε από τους αρμόδιους να συνεχιστεί η έρευνα που αφορά την ιδέα του Αρσέν Βενγκέρ με τον κανονισμό του οφσάιντ, με δοκιμές σε πρωταθλήματα χαμηλότερου επιπέδου.

Ο Αλσατός πρώην τεχνικός της Άρσεναλ είχε προτείνει πριν από μερικούς μήνες την προσαρμογή του κανονισμού, ώστε ο επιτιθέμενος να λογίζεται σε θέση οφσάιντ μόνο αν ολόκληρο το σώμα του είναι μπροστά από τον προτελευταίο αμυνόμενο ή την μπάλα.

Πρόκειται για μια αλλαγή η οποία βοηθάει τους επιθετικούς, καθώς με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν εκατοστά που μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά στις οριακές φάσεις και αναμφίβολα φέρνει σε δύσκολη θέση τους αμυνόμενους. Η IFAB θα συνεχίσει πιο εντατικά τις δοκιμές, ενώ ήδη έχει γνωστοποιήσει ότι έχει εφαρμοστεί σε παιχνίδια της κατηγορίας Κ18 στην Ιταλία.

Δείτε την ανάρτηση:

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024