Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Βενγκέρ τα είχε πει πριν από 12 χρόνια

Ο Βενγκέρ τα είχε πει πριν από 12 χρόνια

Ο Αλσατός είχε ερωτηθεί για την ώρα διεξαγωγής αγώνα της Άρσεναλ (στις δώδεκα το μεσημέρι) και ο Βενγκέρ φρόντισε με την τοποθέτησή του να θέσει το ζήτημα στην σωστή διάσταση.

Το επόμενο Σάββατο είναι αναμφίβολα ξεχωριστό για το αγγλικό ποδόσφαιρο καθώς η «μάχη» ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Λίβερπουλ αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η απόσταση που χωρίζει (τουλάχιστον προς ώρας) τις δύο ομάδες είναι η μικρότερη δυνατή, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να είναι στην πρώτη θέση με 28 βαθμούς και τους «κόκκινους» ν’ ακολουθούν με 27.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι η μεγάλη αναμέτρηση καθηλώνει τον πλανήτη, καθώς το συγκεκριμένο παιχνίδι θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση σε δεκάδες χώρες του κόσμου.

Έξω φρενών ο Κλοπ              

Το θέμα πάντως που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, αρκετές μέρες πριν από την σέντρα του μεγάλου αγώνα, είναι η ώρα διεξαγωγής της συγκεκριμένης αναμέτρησης στο Έϊτιχαντ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η Πρέμιερ Λιγκ, το παιχνίδι των δύο ομάδων θα ξεκινήσει στις 12:30 το μεσημέρι (πολλοί θα έλεγαν… πρωί) κι αυτή η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιούργκεν Κλοπ.

Ποιος είδε τον προπονητή της Λίβερπουλ και δεν τον φοβήθηκε όταν έγινε γνωστό ότι το ματς με την Σίτι θα ξεκινήσει λίγη ώρα μετά το… πρωϊνό των δύο ομάδων.

Και η αλήθεια είναι ότι είπε πολλά ο τεχνικός της Λίβερπουλ, μιλώντας με «σκληρή» γλώσσα για την συγκεκριμένη απόφαση.

«Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που αποφάσισε να γίνει τόσο νωρίς το συγκεκριμένο παιχνίδι και μάλιστα μετά από υποχρεώσεις παικτών σε εθνικές ομάδες.

Πραγματικά, οι άνθρωποι που λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις δεν αισθάνονται τι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι αδύνατον να συμβαίνει αυτό.

Αν αυτή είναι η στιγμή που ο κόσμος πληρώνει τα περισσότερα χρήματα για να δει ένα παιχνίδι, δεν χρειάζεται να μας το πει κάποιος. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το θέμα για την συγκεκριμένη απόφαση, ειλικρινά δεν ξέρω».

Η «προφητική» δήλωση του Βενγκέρ το 2011

Το συγκεκριμένο ζήτημα όμως έχει απασχολήσει κι άλλες φορές το αγγλικό ποδόσφαιρο και θα πρέπει να σημειωθεί η τοποθέτηση που είχε κάνει ο Αρσέν Βενγκέρ το 2011, σε συνέντευξη Τύπου πριν από παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αλσατός είχε ερωτηθεί για την ώρα διεξαγωγής αγώνα της Άρσεναλ, τον οποίο είχε ορίσει η Πρέμιερ Λιγκ για τις δώδεκα το μεσημέρι και ο Βενγκέρ φρόντισε με την τοποθέτησή του να θέσει το ζήτημα στην σωστή διάσταση.

«Τα χρήματα που επενδύονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα στην Πρέμιερ Λιγκ είναι τεράστια. Οι αγώνες μεταδίδονται στις περισσότερες χώρες του κόσμου και όπως γνωρίζετε υπάρχει διαφορά ώρας. Σε κάποια παιχνίδια με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, τα οποία θέλει να παρακολουθήσει όλος ο κόσμος, η ώρα διεξαγωγής του αγώνα είναι ένα σημαντικό θέμα.

Επειδή λοιπόν υπάρχουν τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού που έχουν πληρώσει ακριβά για τα δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ, απαιτούν ο αγώνας να γίνει σε ώρα που θα είναι καλή για την δική τους χώρα και θα προσφέρει υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Οπότε μην εκπλαγείτε αν δείτε κάποια στιγμή στο μέλλον να μας πουν να παίξουμε και στις εννιά το πρωί. Πιστέψτε με, αν το ζητήσουν θα γίνει», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Βενγκέρ.

Ντέρμπι Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις έντεκα το πρωί!

Θα πρέπει επίσης πάντως να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχει διεξαχθεί μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στις έντεκα το πρωί ώρα Αγγλίας.

Βέβαια έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε αλλά εδώ υπάρχει κι άλλη μια σημαντική παράμετρος που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προπονητή της Λίβερπουλ κι αυτή δεν είναι άλλη από τα ταξίδια που θα κάνουν οι παίκτες των δύο ομάδων για να γυρίσουν από τη Νότια Αμερική.

«Πριν καν προλάβουν να επιστρέψουν θα τους στείλουμε στο γήπεδο σχεδόν πρωί του Σαββάτου. Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω» επανέλαβε ο προπονητής της Λίβερπουλ.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024