Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την προετοιμασία του, με προπόνηση στο Ρέντη, για τον μεγάλο αγώνα της Πέμπτης απέναντι στη Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα «πετάξουν» αύριο για Μπέρμιγχαμ και θέλουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην Αγγλία, ώστε η πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης να κριθεί στη ρεβάνς, στο Καραϊσκάκη.

Και υπάρχει ένας έξτρα λόγος που ο Ολυμπιακός θα έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο γήπεδο του κόντρα στην αγγλική ομάδα.

Πάμε όμως να δούμε την φετινή πορεία της Άστον Βίλα στο Conference League και αν υπάρχει ομάδα που έφερε σε δύσκολη θέση τον αγγλικό σύλλογο.

Όλοι βεβαίως και δικαιολογημένα θα σκεφτούν την Λιλ, την οποία απέκλεισε στα πέναλτι πριν λίγες μέρες η Βίλα.

Υπάρχει όμως και δεύτερη ομάδα που να έκανε «δύσκολη τη ζωή» της Άστον Βίλα; Η απάντηση είναι πως υπάρχει και τα κατάφερε όχι σ’ ένα, αλλά σε δύο παιχνίδια.

Κι εδώ  έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθούμε και σ’ έναν παίκτη που έκανε πραγματικά άνω – κάτω την αγγλική ομάδα.

Η ομάδα είναι η Λέγκια Βαρσοβίας, η οποία βρέθηκε στον ίδιο όμιλο της διοργάνωσης με την Βίλα και έκανε δύο εξαιρετικές εμφανίσεις.

Η Λέγκια υποδέχθηκε την Άστον Βίλα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Conference και κατάφερε να πετύχει μια πολύ μεγάλη νίκη με 3-2. Προηγήθηκε δύο φορές, ισοφαρίστηκε ισάριθμες και τελικά πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, σκοράροντας και τρίτη φορά.

Ποιος είναι ο παίκτης που «τρέλανε» την αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων; Ο 23χρονος φορ της Λέγκια, Έρνεστ Μούτσι, ο οποίος πέτυχε δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του στο πρώτο παιχνίδι.

Ο νεαρός στράικερ της πολωνικής ομάδας έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την άμυνα της Βίλα και ο Έμερι δεν βρήκε τρόπο για να περιορίσει την δράση του Αλβανού επιθετικού.

Ο Μούτσι ήταν αυτός που πέτυχε το δεύτερο και το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, δίνοντας έτσι την μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Ένα ακόμα στοιχείο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης (κι εδώ καταλαβαίνουν όλοι και την αναφορά για το Καραϊσκάκη) το επισήμαναν τόσο οι Πολωνοί όσο και οι Άγγλοι.

Η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο, με τους οπαδούς της Λέγκια να γεμίζουν ασφυκτικά την έδρα της ομάδας τους, ήταν μοναδική σε σημείο που ο προπονητής και οι παίκτες της Λέγκια να τονίζουν πως χωρίς την στήριξη του κόσμου δεν θα τα είχαν καταφέρει.

Μίλησαν όμως και οι Άγγλοι με «θερμά» λόγια για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και θα είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος του Ολυμπιακού να μπει στην «εξίσωση» της ρεβάνς με τους Έγγλεζους

Για να… επιστρέψουμε όμως στον Έρνεστ Μούτσι, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Λέγκια στάθηκε πολύ καλά και στο παιχνίδι που έγινε στο «Βίλα Παρκ». Η πολωνική ομάδα κόντραρε πολύ την Βίλα αλλά τελικά ηττήθηκε από τους Άγγλους με 2-1.

Ποιος ήταν ο πρωταγωνιστής της Λέγκια και στο δεύτερο ματς; Μα φυσικά ο Μούτσι, ο οποίος σκόραρε και στην έδρα της αγγλικής ομάδας, δείχνοντας ότι είχε βρει τον τρόπο για να «χτυπήσει» τις αμυντικές αδυναμίες της Βίλα.

Ο Μούτσι πέτυχε τρία γκολ στην φετινή πορεία της πολωνικής ομάδας στο Conference League και τα τρία εναντίον της Άστον Βίλα κι αυτό αν μη τι άλλο είναι αξιοσημείωτο, για τον νεαρό επιθετικό.

Αυτά τα τρία γκολ άλλωστε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην μεταγραφή του νεαρού επιθετικού στην Μπεσίκτας, καθώς η τουρκική ομάδα πλήρωσε (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του πολωνικού Τύπου) δέκα εκατ. ευρώ για την απόκτηση του παίκτη.

Οι δύο εξαιρετικές εμφανίσεις του 23χρονου επιθετικού κόντρα στην Άστον Βίλα, προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον της Μπεσίκτας και οι Τούρκοι ικανοποίησαν τις απαιτήσεις της Λέγκια για νΑ τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Μέσα σε τρεις μήνες μάλιστα έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους παίκτες των οπαδών της Μπεσίκτας κι αυτό λέει πολλλά.

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024