Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να υποδεχθεί το βράδυ της Τρίτης την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, με το σκορ στην παρούσα φάση να είναι 1-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν το ένα από τα δύο πρώτα ματς στην Βαρκελώνη και τώρα θέλουν να πετύχουν την δεύτερη νίκη τους επί των Καταλανών.

Ιδανικό «σενάριο» βέβαια θα είναι να κάνουν το 3-1 οι πρωταθλητές Ελλάδας, με δύο νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια στο άντρο τους, αλλά αυτή την ώρα το μυαλό όλων στην ομάδα του Πειραιά είναι στο αυριανό παιχνίδι.

Κι αυτό είναι άλλωστε το σωστό, η προσοχή πρέπει να είναι στον αυριανό αγώνα, με στόχο να μπουν  ξανά σε θέση «οδηγού» οι «ερυθρόλευκοι».

Το παιχνίδι με τους Ισπανούς θα είναι πολύ δύσκολο κι αυτό το ξέρουν καλά ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, οι οποίοι καλούνται να εμφανίσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τους έχουν αναγάγει σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια.

Και για το Game 3 της σειράς υπάρχει μια σημαντική παράμετρος που διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα. Ο λόγος φυσικά για την επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου, καθώς ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν είχε αγωνιστεί λόγω ίωσης, στα δύο πρώτα ματς της σειράς στην Καταλωνία.

Κι αυτή είναι δίχως άλλο μια εξέλιξη που προσφέρει πολλά στους «ερυθρόλευκους», είναι μια επιστροφή που «λύνει» τα χέρια του Μπαρτζώκα σε μεγάλο βαθμό.

Έλειψε ο Παπανικολάου στα δύο πρώτα παιχνίδια, επί ισπανικού εδάφους, ανεξάρτητα με το αν ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τον στόχο του στον πρώτο αγώνα.

Και βεβαίως η απουσία του αρχηγού των «ερυθρόλευκων» επηρέασε πολύ το παιχνίδι του Ολυμπιακού και μάλιστα σε πολλούς τομείς.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα απ’ όλα από το πρόβλημα που αποδείχθηκε τεράστιο για τους πειραιώτες και μιλάμε φυσικά για τα ριμπάουντ.

Η Μπάρτσα κέρδισε αυτή την μάχη αλλά τώρα με την επιστροφή του Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός θα έχει στο παρκέ έναν παίκτη που θα δώσει μάχη για κάθε μπάλα μετά από άστοχο σουτ.

Και όλοι γνωρίζουν καλά πόσο πολύτιμη μπορεί να είναι η προσφορά του «Παπ» στα ριμπάουντ.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα είναι «παρών» για να παίξει καλή άμυνα, είναι ο παίκτης που θα δώσει την έξτρα ενέργεια στο παιχνίδι της ομάδας του και είναι αυτός που θα πάρει και επιθέσεις στην επίθεση.

Με λίγα λόγια, το come back του Παπανικολάου δίνει στον Ολυμπιακό πολλά πράγματα και στις δύο πλευρές του παρκέ κι αυτή είναι μια έξτρα συνθήκη στις «μάχες» που θα δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» με τους Καταλανούς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι στην ευχάριστη θέση να έχει έτοιμους όλους τους παίκτες του κι αυτό είναι πράγματι ένα πολύ καλό νέο για τον τεχνικό του Ολυμπιακού. Όλοι πανέτοιμοι για μια «μάχη» που προβλέπεται συγκλονιστική.

Και καλό θα είναι να μην δούμε ξανά τρεις τεχνικές ποινές εις βάρος του Ολυμπιακού, όπως είδαμε στο δεύτερο παιχνίδι στη Βαρκελώνη.

Το «κάδρο» των αναμετρήσεων των «ερυθρόλευκων» με την Μπάρτσα έχει πλέον νέες… διαστάσεις και περιλαμβάνει και τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Με ότι αυτό συνεπάγεται για τα «διαφορετικά» πράγματα που μπορεί να δούμε στο παιχνίδι της Τρίτης.

Sports in

Στους τελικούς της Ανατολής οι Σέλτικς (113-98, vid)

Οι Σέλτικς επικράτησαν με 113-98 των Καβαλίερς στο Game 5 και «έκλεισαν» θέση για τους τελικούς της Ανατολής στο NBA.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024