Σεισμός 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε νότια από την Κρήτη και συγκεκριμένα κοντά στις ακτές της Γαύδου νωρίς το πρωί της Δευτέρας 26 Αυγούστου.
Ο σεισμός ταρακούνησε τη Γαύδο
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου (δηλαδή αυτή που έχει ελεγχθεί από σεισμολόγο), το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν στα 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Γαύδου.
Το εστιακό βάθος
Το εστιακό βάθος του σεισμού κοντά στη Γαύδο εντοπίζεται στα 10,3 χιλιόμετρα.
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς μέχρι στιγμής.
Δείτε την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου:
Να σημειώσουμε ότι αυτή την περίοδο η Γαύδος έχει μεγαλύτερο πληθυσμό λόγω της συνεχιζόμενης τουριστικής περιόδου.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.