Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης για το πολύνεκρο τροχαίο, με αναφορά στον επικίνδυνο ΒΟΑΚ
«Στις 17/08/2017 θρηνήσαμε ένα άλλο τραγικό δυστύχημα, που στέρησε τη ζωή από δύο ακόμη νέους ανθρώπους», τονίζει η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου, κάνοντας λόγο για «ελλιπή οδική ασφάλεια» στον ΒΟΑΚ
Με αναφορά στην οδική ασφάλεια και τον επικίνδυνο δρόμο μπροστά από την είσοδο του campus στα Χανιά, η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τους αδικοχαμένους νέους στο τροχαίο δυστύχημα επί του ΒΟΑΚ, το περασμένο Σάββατο.
Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος επαναφέρει την εν αναμονή υλοποίηση του έργου δημιουργίας οδικών κυκλικών κόμβων στην ευρύτερη περιοχή της Πολυτεχνειούπολης, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά ετών από το τραγικό δυστύχημα στον κεντρικό δρόμο έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα, που στέρησε τη ζωή σε άλλους δύο νέους ανθρώπους, την Στέλλα και τον Γιάννη, όπως σημειώνει.
«Η ελλιπής οδική ασφάλεια στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νησιού, καθιστά πλέον αναγκαία την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της Πολιτείας», υπογραμμίζει η Σύγκλητος στην ανακοίνωσή της.
Η ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης
Η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και στους οικείους των τριών νεαρών θυμάτων του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος, που συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου 17.08.2024 επιστρέφοντας από την εργασία τους και εύχεται ταχεία ανάρρωση στην τέταρτη επιβαίνουσα στο μοιραίο όχημα, που δίνει τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Δυστυχώς, πριν ακριβώς επτά χρόνια, στις 17.08.2017, θρηνήσαμε ένα άλλο τραγικό δυστύχημα έξω από την Πολυτεχνειούπολη, που στέρησε τη ζωή από δύο ακόμη νέους ανθρώπους, τη Στέλλα και τον Γιάννη.
Η ελλιπής οδική ασφάλεια στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νησιού καθιστά πλέον αναγκαία την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της Πολιτείας.
Ειδικότερα, ως Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης αναμένουμε με αγωνία την υλοποίηση από την Περιφέρεια Κρήτης του μελετητικά αδειοδοτημένου έργου της κατασκευής οδικών κυκλικών κόμβων στην ευρύτερη περιοχή της Πολυτεχνειούπολης, το οποίο θα αναβαθμίσει την κυκλοφοριακή ασφάλεια των φοιτητών μας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.