Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πλαστική κουτάλα γνωστής εταιρείας με είδη σπιτιού
Πρόκειται για κουτάλα από πολυαμίδιο
Την ανάκληση μη κανονικού αντικειμένου που έρχεται σε επαφή με τρόφιμα από τα ράφια των καταστημάτων του ΙΚΕΑ ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Ε.Φ.Ε.Τ. και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Παρακολούθησης Παραγόντων Ασφάλειας των Τροφίμων του έτους 2024 – Επίσημος Έλεγχος των Υλικών και Αντικειμένων που Προορίζονται να Έρθουν σε Επαφή με τα Τρόφιμα», σε συνεργασία με την Β’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε., διενήργησε δειγματοληψία στο προϊόν «Κουτάλα FULLÄNDAD», πλαστική κουτάλα πολυαμιδίου γκρι χρώματος και μήκους 33 cm με την εμπορική ονομασία «Κουτάλα FULLÄNDAD» και κωδικό προϊόντος 203.929.88.

Η κουτάλα που ανακαλείται
Το δείγμα βρέθηκε Μη Κανονικό επειδή διαπιστώθηκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.
Το εν λόγω προϊόν διατέθηκε από την επιχείρηση HOUSEMARKET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ (ΙΚΕΑ).
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το χρησιμοποιήσουν.
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
- What the Eurogroup Is and Pierakakis’ Role as New President
- Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός στο διπλό έγκλημα
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα
- «Καρφιά» από Ντε Λαουρέντις στον Σπαλέτι: «To πραγματικό Σκουντέτο ήταν το περσινό, όχι αυτό του 2023»
- Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αποχαιρετά τον αγαπημένο του πατέρα – «Ξεκουράσου ομορφιά μου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442