Η Αταλάντα έφτασε στην κατάκτηση του Europa League, σπάζοντας το αήττητο της Μπάγερ Λεβερκούζεν, επικρατώντας στον τελικό του Δουβλίνου με 3-0.
Αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος για τον Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, με τον πολύπειρο τεχνικό να μην στέκεται απλά στην κατάκτηση του τροπαίου, αλλά γενικότερα στη διαδρομή που είχαν οι παίκτες του στη διοργάνωση.
Η δήλωση του Γκασπερίνι μετά τη σπουδαία νίκη στον τελικό με τη Λεβερκούζεν
«Δεν είναι απλά ότι κατακτήσαμε το τρόπαιο, είναι το πώς το κατακτήσαμε! Αποκλείσαμε τη Λίβερπουλ όταν ήταν πρώτη στην Premier League, την Σπόρτινγκ και τώρα τη Λεβερκούζεν, είμαι εξαιρετικά περήφανοι», ανέφερε ο Ιταλός προπονητής.
Εξαιρετική προσπάθεια από την Πάφο που είχε δοκάρι κι ευκαιρίες στο 0-0, με τη Γιουβέντους να επικρατεί τελικά με 2-0, σκοράροντας δύο φορές μέσα σε 6 λεπτά με ΜακΚένι (67΄) και Ντέιβιντ (73').
Δείτε όλα τα γκολ που μπήκαν στα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League - Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική.
Στο «κόλπο της πρόκρισης» η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο που με πρωταγωνιστή τον Ρίος (γκολ και ασίστ), κέρδισε τη Νάπολι με 2-0. Έτσι την πλησίασε στον βαθμό στη μάχη για την 24άδα.