Ολοι ξέρουμε πάνω κάτω πως είναι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ως προπονητής. Ποιος γνωρίζει όμως πως ήταν ως ποδοσφαιριστής; Μας εξηγεί ο ίδιος στην αποκλειστική συνέντευξη στο in.
Προφανώς όλοι γνωρίζουμε ότι είναι κάτοχος ενός Europa League ως προπονητής της Σεβίλλης. Πως στο βιογραφικό του έχει πάνω από 450 στην La Liga. Το CV του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ως coach είναι γεμάτο. Πόσοι γνωρίζουμε ποιος ήταν ο Βάσκος ως προπονητής; Μας εξηγεί ο ίδιος στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο in και κάνει την αυτοκριτική του.
«Άτολμος. Τεχνικά, νομίζω ότι ήμουν καλός. Πιστεύω πως ήμουν γρήγορος. Πνευματικά μου έλειπε δύναμη να είμαι ανταγωνιστικός. Το αντίθετο, τώρα ως προπονητής προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου. Να μπορεί και να ξέρει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Έτσι θα γίνει και καλύτερος παίκτης. Εγώ έπαιξα ως τη Β΄ Εθνική. Δεν έπαιξα ποτέ στην Πριμέρα. Τώρα ως τεχνικός θέλω οι παίκτες μου να έχουν τον χαρακτήρα, τη δύναμη και την ανταγωνιστικότητα, που εγώ δεν είχα», μας εξήγησε ο Βάσκος τεχνικός.
«Και τώρα θα έπαιζε ο Μαραντόνα»
Επίσης ένα μεγάλο debate που υπάρχει αν τελικά ποδοσφαιριστές άλλης εποχής θα μπορούσαν να παίξουν ή μάλλον θα μπορούσαν να είναι τόσο καλοί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει την δική του άποψη.
«Πάντα λέω ένα πράγμα: ότι όλοι θα παίζαμε και σήμερα. Ο καλύτερος παίκτης εκείνης της εποχής, ο Μαραντόνα, για να σας δώσω ένα παράδειγμα, θα έπαιζε τώρα και θα ήταν ένας από τους καλύτερους. Πως; Τώρα λένε ότι είναι όλοι πιο γρήγοροι. Ότι είναι πολύ πιο δυνατοί τώρα. Λένε ότι τώρα τα σώματα των παικτών είναι πολύ καλύτερα, με φυσική δύναμη. Είναι αλήθεια.
Αλλά αυτός ο παίκτης θα ήταν σήμερα όπως είναι και οι άλλοι τώρα. Καλός όπως ήταν τότε αλλά με τις ίδιες τεχνικές συνθήκες με τώρα. Άρα από αυτή την άποψη πιστεύω ότι θα άξιζε. Εγώ θα έπαιζα το ίδιο και θα ήμουν επίσης ο ίδιος τύπος παίκτη, θα έπαιζα στη Β’ Κατηγορία».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Ο Αστέρας χρειάζονταν περισσότερο τη νίκη και την πήρε με δυο γκολ του Μπαρτόλο, όμως τον «πάγωσε» ο Παναιτωλικός που νίκησε στη Λάρισα και τον έριξε στην 13η θέση.
LIVE: Κηφισιά – Ατρόμητος. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Κηφισιά – Ατρόμητος για την 20η αγωνιστική της Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1 HD.
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι ενόψει του Κυριακάτικου (8/2) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τη «μάχη» με τον Ράφα Μπενίτεθ, αλλά και για την τραγωδία της Θύρας 7.