Ανάλγητη η κυβέρνηση λένε οι αγρότες – Διαμηνύουν ότι δεν θα υποχωρήσουν μέχρι τη δικαίωση
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης απέχουν παρασάγγας από αυτά που ζητούν οι αγρότες - Την κατηγορούν ότι δεν έχει κανένα πλάνο για τον πρωτογενή τομέα
Συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση οι αγώνες των αγροτών και δηλώνουν ανυποχώρητοι μπροστά στα αιτήματά τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αναλγησία.
Μιλώντας στο MEGA το μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Κάστρου Βοιωτίας Παναγιώτης Κατσικογιάννης, υπογράμμισε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης απέχουν παρασάγγας από αυτά που οι ίδιοι ζητούν.
«Ο αγώνας δεν θα σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν και τα αιτήματά μας»
«Δεν έχει αλλάξει κάτι εδώ και 30 και πλέον χρόνια. Δυστυχώς βλέπω ότι η κυβέρνηση είναι ανάλγητη και οι εξαγγελίες της απέχουν παρασάγγας από αυτά που εμείς ζητάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι απαντήσεις που παίρνουν οι αγρότες από την κυβέρνηση είναι ασαφής και έωλες.
«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν πλάνο για τον πρωτογενή τομέα και αυτό είναι τουλάχιστον θλιβερό, οπότε εμείς ζητάμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα και οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι ασαφής και έωλες, καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο σύγκλισης άρα δεν μπορεί να γίνει και διάλογος», πρόσθεσε ο κ. Κατσικογιάννης.

Σε ετοιμότητα οι αγρότες
Τα αιτήματα των αγροτών
Παράλληλα το μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Κάστρου Βοιωτίας στέλνει μήνυμα αγώνα έως την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. «Ο αγώνας δεν θα σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν και τα έξι αιτήματά μας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Ήδη κλιμακώνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο Παναγιώτης Κατσικογιάννης αναφέρθηκε στα αιτήματα των αγροτών.
«Τα βασικά αιτήματα είναι κοινά για όλους τους αγρότες της Ελλάδας και είναι αυτά που κάνουν την ύπαιθρο να «ματώνει». Φυσικά η κάθε περιοχή έχει κάποια επιμέρους προβλήματα. Εμείς έχουμε πρόβλημα με το νερό, υπάρχει μεγάλη λειψυδρία. Το άλλο βασικό θέμα είναι ότι η περιοχή μας έχει γεμίσει με εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και ανεμογεννήτριες. Οι εταιρίες μάς παίρνουν τα χωράφια για να κάνουν εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων. Γίνεται με έμμεσο τρόπο, όταν σε οδηγούν στην εξαθλίωση, δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να σταθούν όρθιοι απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα», κατέληξε.

Στους δρόμους του αγώνα οι αγρότες
Τι απαντά η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση δια μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διαμηνύει ότι θα συνομιλήσει με τους αγρότες μόνο αν οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, θέτοντας από την πλευρά του ένα εκβιαστικό δίλημμα ώστε να υπάρξει η ενδεχόμενη πιθανότητα να συζητηθούν τα αιτήματά τους.
Χθες Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου από το Χαϊδάρι επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του».
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:
- Σπάτα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε αποθήκη εταιρείας με αθλητικά είδη – Μεγάλη καταστροφή
- «Καμπανάκι» Λαγκάρντ για τις μεταβολές στους δασμούς – Ενδέχεται να διαταράξουν την ισορροπία με την ΕΕ
- Μεξικό: Ο στρατός σκότωσε τον διαβόητο «Ελ Μέντσο» – Αντίποινα από το καρτέλ CJNG, σοκαριστικά βίντεο
- Θέλτα-Μαγιόρκα 2-0: Νίκη μετά από τέσσερα ματς για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, με δυο γκολ του ‘Ασπας στο τέλος
- Τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε πλαστά ευρώ
- Άρης – Κηφισιά 1-1: Έμειναν ξανά χωρίς νίκη στην έδρα τους οι «κιτρινόμαυροι» (vid)
- Βίντεο ντοκουμέντο από την Κυψέλη: Η στιγμή που ο 64χρονος μπαίνει στο σπίτι της 25χρονης με αναπηρία
- Ουκρανία: Ανθρώπινοι πόροι και εδαφικά στοιχήματα σε μια αναμέτρηση χωρίς τέλος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442