in.gr > Αθλητισμός & Σπορ > Ποδόσφαιρο > Η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια, το «μπράβο σε όλους» και η εγκάρδια συνομιλία με τον Κίβου (vid)
Την παρέα του Χαράλαμπου Κωστούλα, του Χρήστου Μουζακίτη, του Ισίδωρου Κουτσίδη και των άλλων μικρών που παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 72΄(Παπακανέλλος) μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της πρωτοπόρου της φετινής Primavera. Δεν ήταν το μοναδικό τους κατόρθωμα. Κατάφεραν επίσης να προσελκύσουν το ενδιαφέρον χιλιάδων φιλάθλων που βρέθηκαν το μεσημέρι στο «Καραϊσκάκης» για χάρη τους. Και τελικά κατάφεραν να αλλάξουν την ίδια την ατμόσφαιρα στο μεγάλο λιμάνι, επιβεβαιώνοντας πως το μέλλον είναι εδώ.
Μια ιστορία από εκείνες που αποτελούν την ίδια την έμπνευσή. Και που δεδομένα ενθουσιάζουν.
Διόλου τυχαία ήταν εκεί ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να παρακολουθήσει την προσπάθεια τους. Και φυσικά ήταν ο πρώτος που επισκέφτηκε τα αποδυτήρια για να συγχαρεί το τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές. «Μπράβο σε όλους» ήταν η προεδρική ατάκα απευθείας από έναν άνθρωπο που έχει επενδύσει στην παραγωγική διαδικασία του Ρέντη σε αυτά τα 14χρόνια ενασχόλησης του ένα ποσό που δεν έχει μέτρο σύγκρισης στα μέρη μας. Για τις εγκαταστάσεις, τους προπονητές, τις προϋποθέσεις. Ετήσιο κόστος άνω των 2-3 εκατ ευρώ, χρήματα που οι εννέα από τις δεκατέσσερις ομάδες της Σούπερ Λιγκ τα διαθέτουν ως μπάτζετ για την πρώτη ομάδα.
Δεν είναι τυχαία αυτή η ιστορία. Είναι η επιβεβαίωση μιας χαρισματικής γενιάς που μεγαλώνει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σε φόντο ερυθρόλευκο. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε μια άλλη ατάκα των αποδυτήριων. Είδε ο Κρίστιαν Κίβου τον Κριστιάν Καρεμπέ πλάι στον Βαγγέλη Μαρινάκη, στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια. Πλησίασε και εγκάρδια τους συνεχάρη: «Έχετε μια καταπληκτική ομάδα» είπε ο προπονητής της Ίντερ με την τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα (έπαιξε επτά χρόνια για την Ίντερ την περίοδο 2007-2014).
Την Παρασκευή η κλήρωση
Και όσο για τη συνέχεια; Η κλήρωση για τους «16» είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή και οι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι μάλλον… σεσημασμένοι. Ρέαλ, Μίλαν, Μάντσεστερ Σίτι δεν χρειάζονται συστάσεις. Όπως βεβαίως και η Πόρτο, η Φέγενορντ, η Λανς, η Κοπεγχάγη και η Σάλτσμπουργκ. Και στην φάση των «16» η διαδικασία είναι νοκ άουτ: Δηλαδή όλα θα κριθούν σε μια αναμέτρηση. Τα ματς αυτά με θέα πλέον στους προημιτελικούς είναι προγραμματισμένα για το διήμερο 27-28 Φεβρουαρίου. Ιδανικά; Θα ήταν σπουδαίο ο Ολυμπιακός ανεξάρτητα με τον αντίπαλο, να βρεθεί γηπεδούχος ξανά. Και αυτή τη φορά να γεμίσει το Καραϊσκάκης. Το αξίζουν αυτά τα παιδιά. Αυτή η υπέροχη ποδοσφαιρική ιστορία.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Ο Ηρακλής με ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο πέρασε από… πάνω την Μύκονο Betsson διαλύοντάς την με 93-65 και περιμένει στον ημιτελικό τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό.
Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία αναμένεται να καλέσει τον Βραζιλιάνο της Ρεάλ και τον Αργεντίνο της Μπενφίκα, αλλά και άλλους παίκτες των δύο ομάδων. Κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα ο μέσος των Λουζιτανών
Κατάμεστο, όπως αναμενόταν, θα είναι το Καραϊσκάκη στο πρώτο ματς των πλέι-οφ του Champions League κόντρα στη Λεβερκούζεν, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.