Ομοφοβική εκδήλωση σε ναό κατά της ισότητας στο γάμο
Με πανό όπως «Λέμε όχι στο νομοσχέδιο» και «Λέμε ναι στην παραδοσιακή οικογένεια»
Εκδήλωση κατά του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής η Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης, με τους παρευρισκόμενους να κρατούν σχετικά ομοφοβικά πανό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Orthodoxia News Agency, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, κόσμος παρευρέθηκε στον καθεδρικό ναό της Κατερίνης με σκοπό να παρακολουθήσει την ομοφοβική ομιλία του μητροπολίτη κ. Γεωργίου.
Με πανό όπως «Λέμε όχι στο νομοσχέδιο» και «Λέμε ναι στην παραδοσιακή οικογένεια»
Η ομιλία είχε στόχο να παρουσιάσει τις θέσεις της εκκλησίας σχετικά με το νομοσχέδιο, καθώς και να αναδείξει την αντίθεση του μητροπολίτη.

«Η διδασκαλία της πίστης μας είναι ξεκάθαρη στο ζήτημα αυτό. Ο Θεός έπλασε εξαρχής έναν άνδρα και μια γυναίκα και τους ευλόγησε λέγοντας: “αὐξάνεσθε καί πληθύνεσθε” (Γεν. α΄ 27-28), “και έσονται οι δύο εἰς σάρκα μίαν” (Γεν. β΄ 24). Επομένως αυτή μόνο την ένωση όρισε ο Δημιουργός και αυτή μόνο ευλόγησε. Η ένωση αυτή – που αποτελεί “μυστήριον μέγα” κατά τον Απ. Παύλο – οδηγεί στη δημιουργία της οικογένειας και συμπληρώνεται με τη γονεϊκότητα, ως δώρο Θεού και προίκισμα της φύσης. Το προωθούμενο νομοσχέδιο, αλλοιώνει, φθείρει, υπονομεύει και καταργεί τον ιερό θεσμό του γάμου και της οικογένειας», είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης.
Την ομιλία παρακολούθησε κόσμος κρατώντας πανό με ομοφοβικά συνθήματα, όπως «Λέμε όχι στο νομοσχέδιο» και «Λέμε ναι στην παραδοσιακή οικογένεια», αλλά και πολλές ελληνικές σημαίες.

Σύμφωνα με το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο, παρόμοιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και τις προσεχείς ημέρες, στην Κατερίνη, το Αγρίνιο, τον Λόφο και τον Κορινό.

- Το μποξ μπορεί να «ρίξει» την πίεση;
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα – Τοπικές βροχές και θερμοκρασίες έως τους 23 βαθμούς
- Πόλεμος στο Ιράν: Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις και καταναλωτές
- Κλιντ Ίστγουντ: Πώς περνά τις μέρες του ένα «σκαλί» πριν τα 96;
- Σχέση: Τι μένει μετά τον χωρισμό;
- Μια ματιά στο ακόμη πιο επικίνδυνο σίκουελ του «Peaky Blinders»
- Η σιωπηλή πανδημία: Η κατάρρευση της ψυχικής υγείας των εφήβων
- Libération για Αλέξη Τσίπρα: Η ηχηρή πολιτική επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442