Ένα ξέσπασμα που ξεκίνησε στο φινάλε της πρώτης περιόδου και κορυφώθηκε στη δεύτερη, ήταν αρκετό για να διπλασιάσει η Εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών τις νίκες της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.
Χάρη σε ένα σερί 7-0 μέσα σε τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου επέβαλε τη δεδομένη ανωτερότητά του απέναντι στην Κροατία, έφτασε πολύ άνετα στο τελικό 25-8.
Πλέον ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει αύριο (7/1, 19:30) την πρωταθλήτρια κόσμου Ολλανδία, διεκδικώντας την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου.
Η ελληνική ομάδα, χωρίς τις Ειρήνη Νίνου και Μαρία Πάτρα που έμειναν εκτός 13άδας και με την Ιωάννα Σταματοπούλου κάτω από τα δοκάρια αντί της Χρυσής Διαμαντοπούλου, εμφανίστηκε υπερβολικά χαλαρή στο ξεκίνημα, ιδίως στην άμυνα, δεχόμενη τέσσερα γκολ στην πρώτη περίοδο (5-4).
Οι φωνές της Αλεξίας Καμμένου έπιασαν τόπο, η εθνική «έσφιξε» την άμυνά της και χτύπησε ανελέητα στην κόντρα. Μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά, οι διεθνείς σημείωσαν έξι αναπάντητα τέρματα (τα τέσσερα η Έλενα Ξενάκη) και «καθάρισαν» το ματς (11-4), με τη διαφορά στη παίρνει από ‘κει και μετά την… ανιούσα, φτάνοντας μέχρι το +18 (25-7), λίγο πριν τη λήξη.
Η εθνική είχε 7/9 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια, 3 από θέση φουνταριστού και 9 στην κόντρα. Η Κροατία είχε 4/10 με παίκτρια παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Ελευθεριάδου (2΄16΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου), η Τορνάρου (2΄12΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου), η Γκλας (2΄02΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου) και η Σάντα (4΄43΄΄ πριν το τέλος του αγώνα)
** Το ντεμπούτο τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν έκαναν οι Σοφία Τορνάρου και Στεφανία Σάντα (η πρώτη μάλιστα έπαιξε γενικά για πρώτη φορά σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης), που αντικατέστησαν στη 13άδα τις Μαρία Πάτρα και Ειρήνη Νίνου.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Βήμα πρόκρισης του Ερυθρού Αστέρα με το εκτός έδρας 1-0 επί της Λιλ, επίδειξη δύναμης της Στουτγάρδης στη Σκωτία – Όλα τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των νοκ-άουτ play offs του Europa League