H Νιούκαστλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της βόρειας Αγγλίας (γνωστό και ως το «Tyne-Wear Derby») με τη Σάντερλαντ και με το εμφατικό 3-0 στο «Στάδιο του Φωτός» προκρίθηκε πανηγυρικά στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας.
Οι «ανθρακωρύχοι» με 6 ήττες στα τελευταία 8 ματς (σ΄ αυτό που δεν έχασαν ηττήθηκαν στα πέναλτι κι αποκλείστηκαν στο League Cup) ήθελαν πάρα πολύ τη νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, αλλά και διότι η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν και παραμένει άκρως ανταγωνιστική στο Νησί.
Τα κατάφεραν χάρις στο αυτογκόλ του Μπάλαρντ στο 35′ και τα δύο τέρματα του Ίσακ στο 46′ και 90′ με πέναλτι, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο FA Cup μετά τη σεζόν 1955/1956.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νιούκαστλ είναι αήττητη απέναντι στην Σάντερλαντ σε όλες τις διοργανώσεις για 8 χρόνια και 2 μήνες.
Το παράδειγμα της Νιούκαστλ μιμήθηκαν και οι Ίπσουϊτς (3-1 εκτός τη Γουΐμπλεντον), Λέστερ (3-2 εκτός τη Μίλγουολ), Μέϊντστοουν (1-0 επί της Στίβενεϊτζ) και Κόβεντρι με το εντυπωσιακό 6-2 επί της Όξφορντ Γιουνάιτεντ.
Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα του 3ου γύρου στο Κύπελλο Αγγλίας έχουν ως εξής:
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Η Μάντσεστερ Σίτι δεν άφησε κανένα περιθώριο Νιούκαστλ και μετά το 2-0 του πρώτου ημιτελικού, τη νίκησε και στη ρεβάνς που έγινε στην έδρα της. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ.
Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ με 1-0 για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, ο Ράφα Μπενίτεθ τόνισε πως η ομάδα του είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά πλήρωσαν ένα αχρείαστο πέναλτι.
Ο Γουίλιαμς πέτυχε «χρυσό» γκολ στο 96′ και η Αθλέτικ Μπιλμπάο προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa Del Rey με το 2-1 επί της Βαλένθια – Πέρασε και η Σοσιεδάδ με φοβερή ανατροπή στο τέλος κόντρα στην Αλαβές (3-2).