Ο Μίλτος Τεντόγλου κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων για το 2023
Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχτηκε καλύτερος αθλητής στα Βαλκάνια για τρίτη σερί χρονιά.
Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια για τρίτη διαδοχική χρονιά. Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου, νικητής το 2023 στο Ευρωπαϊκό κλειστού και το Παγκόσμιο ανοιχτού έδωσε συνέχεια σε μια λαμπρή καριέρα, στο διάβα της οποίας έχει κατακτήσει όλους τους διαθέσιμους τίτλους των κορυφαίων διοργανώσεων του πλανήτη.
Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι στη διάρκεια του έτους «προσγειώθηκε» στα 8,52 μ., που ήταν και το άλμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο σε έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Το γκαλά της Βαλκανικής Ένωσης έγινε το βράδυ της Τρίτης (28/11) στην Κωνσταντινούπολη και το παρών έδωσε o αντιπρόεδρος της ABAF, Λάμπρος Παπακώστας, καθώς και το μέλος του συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος. Στη διάρκεια του Gala η Βαλκανική Ένωση βράβευσε τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά του στην Ένωση και στην ανάπτυξη του στίβου στα Βαλκάνια.
Όλα τα βραβεία
Στην κατηγορία των γυναικών, κορυφαία αθλήτρια αναδείχθηκε η Τουρκάλα Τούγκμπα Ντανισμάζ, η οποία στο Ευρωπαϊκό κλειστού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν. H πρωταθλήτρια του ακοντισμού από τη Σερβία, Αντριάνα Βιλάγκος απέσπασε τον τίτλο της ανερχόμενης Γυναίκας και ο Βούλγαρος άλτης του μήκους και του τριπλούν, Μποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ τον αντίστοιχο τίτλο στους Άνδρες.
Το πρωί της Τρίτης τα μέλη της ABAF συνεδρίασαν σε πολύ καλό κλίμα και συμφώνησαν να προχωρήσουν ενωμένοι με στόχο να συμβάλουν στην αναβάθμιση του στίβου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Παράλληλα έγινε τροποποίηση του καταστατικού της ABAF, και ανακοινώθηκε το νέο Logo της Βαλκανικής Ένωσης καθώς και το νέο site.
Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού Α/Γ, καθώς και το Βαλκανικό Α/Γ Κ20 του ανοιχτού.
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Ελλάδα – Γεωργία 20-6: Επιβλητικοί οι Άνδρες στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό (vid)
- Άρης: «Στεφάν Λανουά έχουμε κουραστεί πια με τα «εργαλεία» που φέρνεις. Εσύ δεν κουράστηκες;»
- Πήρε το Super Cup η Μπάρτσα, 3-2 τη Ρεάλ με υπογραφή Ραφίνια
- Super League: Όλα τα γκολ της 16ης αγωνιστικής (vids)
- Ολυμπιακός: «Ας φροντίσουν να φέρουν ελίτ διαιτητή για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ»
- Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-0: Νίκησαν αλλά δεν ικανοποίησαν οι «πράσινοι»
- Χιμένεθ: «Το γκολ του Ντουντού έπρεπε να μετρήσει!»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)



















































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442