Με Καζακστάν η Εθνική στα ημιτελικά του Nations League
Η Σλοβενία νίκησε με 2-1 το Καζακστάν και το έστειλε πάνω στην Εθνική για τα ημιτελικά του Nations League. Αναλυτικά ο δρόμος της Ελλάδας για τη Γερμανία.
Από την ώρα που η Εθνική ομάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλο του Nations League είχε δώσει στον εαυτό της την… καβάτζα για πρόκριση στο Euro 2024 μέσα από εκείνο το μονοπάτι αν δεν τα κατάφερνε μέσω των προκριματικών της διοργάνωσης. Όταν μάλιστα έγινε και η κλήρωση που την έφερε αντιμέτωπη με Γαλλία και Ολλανδία, άπαντες κατάλαβαν ότι το έργο της θα ήταν πολύ δύσκολο.
Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ πάλεψε μέχρι εκεί που μπορούσε κόντρα στα δύο μεγαθήρια, αλλά δεν κατάφερε να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ. Έτσι, θα διεκδικήσει την πρόκριση για τη Γερμανία μέσω της δεύτερης ευκαιρίας που της δίνει το Nations League και η εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε εκεί. Και μάλιστα, με αντιπάλους που θα είναι – τουλάχιστον – στα μέτρα της.
Η νίκη της Σλοβενίας επί του Καζακστάν (2-1), λοιπόν, έβγαλε τον αντίπαλο της Εθνικής στα ημιτελικά του Nations League. Συγκεκριμένα, οι Καζάκοι (τερμάτισαν τρίτοι στα προκριματικά) θα είναι το πρώτο εμπόδιο για τη «γαλανόλευκη» σε μονό παιχνίδι που θα γίνει στις 21/3 στην «Opap Arena».
Αν η Ελλάδα καταφέρει και προκριθεί, τότε θα παίξει τελικό με τον νικητή του Γεωργία-Λουξεμβούργο σε μονό ματς, με την έδρα αυτού του αγώνα να μην έχει οριστεί ακόμη. Όποιος πάρει αυτό το παιχνίδι, εξασφαλίζει και το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2024.
Αν τα καταφέρει η Ελλάδα θα επιστρέψει σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια και το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Σε Euro θα επιστρέψει μετά από 12 χρόνια καθώς τελευταία φορά είχε λάβει μέρος στο Euro 2012.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Στην κατάσταση των τραυματιών του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μια μέρα πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που μέσα από την ομάδα της καρδιάς του ξεπέρασε τη σκοτεινή περίοδο της καριέρας του. Αφησε πίσω του τρομακτικές ατυχίες και με τα... επιφανειακά χτυπήματα, γελάει. Και συνεχίζει να παίζει. Ο ορισμός του πώς πρέπει να είναι ένας αρχηγός.
Αυτές είναι οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού στο σαββατιάτικο ματς της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.
Παρότι η περίοδος για τις μετακινήσεις παικτών στο NBA ολοκληρώθηκε για φέτος, παρότι ο ίδιος και το Μιλγουόκι δηλώνουν πως... μένουν μαζί, το τελευταίο ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ κάνει λόγο για σχέδιο των Λος Άντζελες Λέικερς ώστε να μετακομίσει ο Greak Freak στην Καλιφόρνια το καλοκαίρι!