Οι Λέικερς μπορεί να γνώρισαν την ήττα από τους Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ, με 125-110, την δεύτερη συνεχόμενη στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων φέτος, ωστόσο ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά άλλη μία μεγάλη παράσταση από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.
Τι και αν είναι ο γηραιότερος παίκτης σε ολόκληρο το ΝΒΑ αυτή τη στιγμή, ο «Βασιλιάς» κόντρα στους «Βασιλιάδες» αγωνίστηκε περισσότερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του (35:18 λεπτά) και πέτυχε ακόμη ένα triple double στη σπουδαία καριέρα του.
Ο ΛεΜπρόν συνεχίζει να γράφει ιστορία
Γιατί όμως είναι ξεχωριστό αυτό; Γιατί ο Λεμπρόν έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης στην ιστορία της Λίγκας που σημειώνει γίνεται γίνεται τριπλός σε παιχνίδι NBA.
Στα 35 και κάτι λεπτά που έπαιξε με τους Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ, είχε 28 πόντους (6/8 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 7/8 βολές), 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ και στα 38 του έγινε ο δεύτερος γηραιότερος που πετυχαίνει triple double στο ΝΒΑ.
A historic night for LeBron 👑
– 28 PTS, 10 REB, 11 AST – Moves to 8th all-time in 3PM – Moves to 5th all-time in triple-doubles – Becomes the 2nd oldest player in NBA history to record a triple-double pic.twitter.com/rALlGvwNnh
Στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας βρίσκεται ο Καρλ Μαλόουν που είχε πετύχει triple double σε ηλικία 40 ετών, σε έναν αγώνα των Λέικερς κόντρα στους Σπερς στις 28/11/2003, όταν στη νίκη των «Λιμνανθρώπων» με 103-87 είχε 10 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ΛεΜπρόν είναι σε θέση να παίξει ακόμη δύο χρόνια και να σπάσει και αυτό το ρεκόρ.
Despite the loss, LeBron became the second-oldest player to ever drop a triple-double. pic.twitter.com/hHm24gSDq4
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.
Χάρη σε δύο γκολ του Ραφίνια (70′, 86′) η Μπαρτσελόνα «λύγισε» με 2-0 την μαχητική Οσασούνα στο «Καμπ Νου» και απέκτησε διαφορά επτά βαθμών από τη 2η Ρεάλ Μαδρίτης.