Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ επιστρέφει απόψε (5/10) με το αρχικό πρόγραμμα να κρύβει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και ένα ντέρμπι, πριν το μεγάλο αυριανό ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού που δεσπόζει στη πρώτη αγωνιστική.
Με αέρα… ανανέωσης Μπαρτσελόνα και Εφές διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος
Τη διαφορά στο σημερινό πρόγραμμα, κάνει αδιαμφισβήτητα η αναμέτρηση στο Palau Blaugrana, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Αναντολού Εφές (21:30).
Εμφανέστατα ανανεωμένες με τις κύριες αλλαγές να διακρίνονται στους πάγκους τους, αφού Εργκίν Αταμάν και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους και τους Ερντέμ Τζαν και Ρότζερ Γκριμάου να τους διαδέχονται, οι δύο ομάδες θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα της Euroleague.
Νωρίτερα (20:30), το πρόγραμμα ανοίγει ακόμη μια ανανεωμένη ομάδα της φετινής διοργάνωσης, ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος υποδέχεται στο Βελιγράδι την Βιλερμπάν.
Ακολουθεί η αναμέτρηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Παρτίζαν στο Ισραήλ (21:05) και αυτές των Βίρτους Μπολόνια – Ζαλγκίρις Κάουνας και Μπάγερν Μονάχου – Άλμπα Βερολίνου (αμφότερες με ώρα έναρξης στις 21:30).
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Η Ντόρτμουντ είχε εύκολο έργο απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης επικρατώντας με 3-0, ενώ η Μάιντς πήρε τεράστια νίκη με 2-1 επί της Χάιντενχαϊμ ξεφεύγοντας από τον πάτο της βαθμολογίας.