Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοί είναι οι «πρωτάρηδες» της Euroleague (vids)

Αυτοί είναι οι «πρωτάρηδες» της Euroleague (vids)

Από τους ΝΒΑερς Κέμπα Γουόκερ και Καμίνσκι στους «Έλληνες» Χουάντσο και Γκάι. Αυτοί είναι οι 7 top πρωτάρηδες της Euroleague.

Η επίσημη έναρξη της Euroleague μετράει αντίστροφα, καθώς σε λιγότερο από 24 ώρες το πρώτο τζάμπολ της σεζόν 2023-2024 θα είναι γεγονός.

Το επίπεδο θα είναι για ακόμη μια χρονιά πολύ υψηλό, με όλο-ένα και περισσότερους συλλόγους να μπαίνουν δυνατά στη διεκδίκηση πρωταγωνιστικού ρόλου.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση θα έχει για ακόμη μια χρονιά τα κλασσικά της «αστέρια», με Λάρκιν, Πάντερ, Μιλουτίνοφ, Μίροτιτς, Γουίλι Ερνανγκόμεθ και όλους τους υπόλοιπους, όμως μια κατηγορία ακόμη, είναι αυτή που όχι μόνο παρουσιάζει ενδιαφέρον, αλλά θα παίξει και κομβικό ρόλο στην έκβαση της διοργάνωσης και στην πορεία της εκάστοτε ομάδας.

Ο λόγος για τους «πρωτάρηδες», αυτούς δηλαδή που η σεζόν 2023-2024 θα αποτελέσει την πρώτη τους στην Euroleague.

Το ενδιαφέρον εδώ παρουσιάζεται και στους ανταγωνιστές των ελληνικών ομάδων, αλλά και στις ίδιες. Ή μάλλον καλύτερ στην ίδια, καθώς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» είναι αυτοί που έχουν στο ρόστερ τους τέτοιους παίκτες.

1. Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Αδιαμφισβήτητα μια από τις «βόμβες» που έπεσαν φέτος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Ισπανός φόργουορντ αποφάσισε να αφήσει πίσω του το κεφάλαιο ΝΒΑ και να ενταχθεί στο project του Παναθηναϊκού.

Όντας ένας εκ των βασικών πυλώνων της Εθνικής ομάδας της Ισπανίας, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη, μόνο με τη φανέλα της Εστουντιάντες, κάτι που σημαίνει πως δεν έχει αγωνιστεί στην Euroleague.

2. Φρανκ Καμίνσκι

Μετά την τρομερή περσινή χρονιά αλλά και τα πάρε-δώσε με το ΝΒΑ (Έξουμ), η Παρτίζαν «ακούστηκε» στον μπασκετικό πλανήτη περισσότερο.

Η «Βόμβα» που έψαχνε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ακούει στο όνομα του Φρανκ Καμίνσκι, ενός φόργουορντ- πολυβόλου για τις αντίπαλες άμυνες.

Με σημαντικότατη θητεία στο ΝΒΑ με τις φανέλες των Σάρλο Χόρνετς και Φοίνιξ Σανς, ο 30χρονος Αμερικανός αφήνει με τη σειρά του τον μαγικό κόσμο για λογαριασμό της σερβικής ομάδας. Παίκτης της χρονιάς στις φοιτητικές του ημέρες στο Γουισκόνσιν και με πολύ θετική παρουσία στα γήπεδα της Αμερικής.

3. Κέμπα Γουόκερ

Η μεγαλύτερη έκπληξη του καλοκαιριού είναι ο Κέμπα Γουόκερ. Ένας παίκτης με τρομερή παρουσία στο ΝΒΑ, βασικότατος σε Σέλτικς, Χόρνετς και Νικς που από τη στιγμή που δεν έβρισκε συμβόλαιο, αποφάσισε να περάσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού για λογαριασμό της Μονακό.

Παίκτης με αρκετούς τραυματισμούς, όμως η ποιότητά του του επιτρέπει να πρωταγωνιστήσει με άνεση στην Euroleague, συνθέτοντας μια μικρή ομάδα των γκαρντ, «φωτιά» στους Μονεγάσκους.

4. Κάιλ Γκάι

Ο πρώτος της λίστας που δεν έρχεται από το ΝΒΑ, αλλά από την Ευρώπη.

Ο Κάιλ Γκάι έκανε γνωστό το όνομα του πέρσι στην Μπανταλόνα, με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και πάνω από όλα με το «φονικό» του σουτ.

Η περίπτωση του δεν πέρασε απαρατήρητη από πολλές ομάδες στην Ευρώπη, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που εν τέλει του απέσπασε την υπογραφή.

5. Τζαμπάρι Πάρκερ.

Μια από τις «πονεμένες» ιστορίες του ΝΒΑ, είναι ο Τζαμπάρι Πάρκερ.

Ο Αμερικανός αποτελούσε έναν εκ των μεγαλύτερων ταλέντων στις ΗΠΑ, αγωνιζόμενος στους Μιλγουόκι Μπακς την περίοδο που πρωτοπήγε ο δικός μας, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Απίστευτο ταλέντο για έναν παίκτη όμως που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς όσο λίγοι. Πλέον στην Μπαρτσελόνα ψάχνει το restart στην καριέρα του, σε μια ομάδα που του επίπεδο στο οποίο αγωνίζεται είναι προφανώς κατώτερο από το ΝΒΑ, αλλά έχει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει σε Ισπανία και Ευρώπη.

6. Σιλβέν Φρανσίσκο

Το «δημιούργημα» του Βασίλη Σπανούλη. Ο Σιλβέν Φρανσίσκο αποφάσισε μετά από μια σεζόν στο Περιστέρι, να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την Euroleague.

Και πως να μην το έκανε άλλωστε, όταν η ομάδα που τον θέλησε έχει στον πάγκο τον σπουδαίο Πάμπλο Λάσο.

Ο Γάλλος είχε την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του και στο φετινό Mundobasket, στο οποίο αποτελούσε σημαντικό μέλος της Εθνικής του ομάδας.

7. Ντέρεκ Γουίλις

Ο 28χρονος Ντέρεκ Γουίλις ήταν ο εκλεκτός του Ερντέμ Τσαν για την θέση «4» της Αναντολού Εφές.

Με τρομερή παρουσία στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, ο 28χρονος Γουίλις, αφήνει τις ομάδες του EuroCup (Ουλμ, Βενέτσια, Μπανταλόνα) για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Eurolegue με τη φανέλα της δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Προφανώς και στην ανάλογη κατηγορία υπάρχουν αρκετοί ακόμη παίκτες όπως ο Σάντος της Βαλένθια, ο Μπριθουέλα της Μπαρτσελόνα και αρκετοί ακόμα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024