Άρειος Πάγος: Ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου
Η Εισαγγελία Αρείου Πάγου όρισε για πρώτη φορά εκπρόσωπο Τύπου.
Ρόλο εκπροσώπου Τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει για την επόμενη τριετία ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπηρετήσει σε κρίσιμα πόστα όπως ως επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
Aξιζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά με βάση την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση ορίζεται αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως εκπρόσωπος Τύπου.
Η Εισαγγελία Αρείου Πάγου έσπασε τα στερεότυπα και για πρώτη φορά όρισε εκπρόσωπο Τύπου.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η σχετική απόφαση ελήφθη από την Ολομέλεια των εισαγγελικών λειτουργών στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του ως ακολούθως:
«Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας ενημερώνει το κοινό για τις δράσεις της Εισαγγελίας καθώς και για θέματα ιδιαίτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν στη Δικαιοσύνη, ιδίως με την έκδοση δελτίων τύπου-ανακοινώσεων ή τη διά ζώσης ενημέρωση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.).
Η πληροφόρηση πρέπει να είναι έγκυρη και ακριβής και γίνεται με την τήρηση των αρχών του δημοσίου συμφέροντος, του τεκμηρίου αθωότητας, της προστασίας της ανηλικότητας και του δικαιώματος προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)





















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442