Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi RS E-Tron GT Ice Race: Επιδόσεις… εν ψυχρώ

Audi RS E-Tron GT Ice Race: Επιδόσεις… εν ψυχρώ

Με αφορμή τα 40 χρόνια της Audi Sport, η γερμανική φίρμα δημιουργεί μια νέα έκδοση του πανίσχυρου τετράθυρου coupe με οπτικό "εφέ" πάγου

H γερμανική φίρμα δεν σταματά να αναζητά αφορμές για νέες σκληροπυρηνικές εκδόσεις μοντέλων της, με την τελευταία της, αντίστοιχη υλοποίηση να παίρνει ως αφετηρία το ηλεκτρικό Audi RS E-Tron GT και να το μετατρέπει, από εικαστικής άποψης σε ένα δυναμικό κινούμενο «γλυπτό» από πάγο.

H Ice Race Edition όπως είναι η ονομασία της νέας εκδοχής του RS E-Tron GT αποτελεί ουσιαστικά την έκδοση παραγωγής του ομώνυμου πρωτότυπου που η Audi είχε παρουσιάσει τον Μάρτιο του 2023. Σύμφωνα με τις συστάσεις η έκδοση θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 αντίτυπα που υπόσχονται να εξασφαλίσουν στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες τους αυξημένα επίπεδα εξατομίκευσης χωρίς προς το παρόν να έχει ωστόσο ανακοινωθεί το αντίτιμο που θα κληθούν να καταβάλουν για την «μοναδικότητα».

Η έμφαση στην συγκεκριμένη έκδοση, όπως είναι προφανές, έχει δοθεί στους ιδιάζοντες χρωματισμούς της. Το ασημί μεταλλικό χρώμα βάσης ονομάζεται Florett, ωστόσο το χαρακτηριστικό τρισδιάστατο εφέ που προσπαθεί να προσομοιάσει στους ιριδισμούς του πάγου, προσδίδουν γυαλιστερές ζελατίνες είτε διαφανείς είτε με χρώμα ενώ την εικόνα συμπληρώνουν μωβ λεπτομέρειες στην όψη, στα πλευρικά τμήματα και σε λεπτομέρειες του αμαξώματος που τονίζουν τις δυναμικές γραμμές του τετράθυρου coupe.

Υπό το ίδιο σκεπτικό η Audi έχει επιλέξει για το εσωτερικό δερμάτινες επενδύσεις σε απόχρωση diamond silver σε συνδυασμό με μαύρες λεπτομέρειες και μωβ ραφές ενώ το τιμόνι επενδύεται από μείγμα δέρματος και Alcantara. Έμφαση στην μωβ απόχρωση δίνει και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός του μοντέλου. Από την εικαστική αναβάθμιση δεν λείπει φυσικά η απαραίτητη πλακέτα όπου αναγράφεται ο αύξων αριθμός κάθε ενός από τα 99 αντίτυπα.

Να σημειωθεί ότι η έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών της γερμανικής φίρμας για τα 40 χρόνια της Audi Sport, αφορμή η οποία έχει πολλαπλασιάσει φέτος τις ειδικές όσο και συλλεκτικές εκδόσεις RS στην γκάμα της Audi.

Αναμενόμενα δεν έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές στο ηλεκτρικό σύνολο του μοντέλου το οποίο αποτελείται από δύο κινητήρες συνδυαστικής ισχύος 646 ίππων και 830 Nm ροπής εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα. Τα μοτέρ αναλαμβάνει να τροφοδοτεί μπαταρία 93,4 KWh η οποία με τη σειρά της εγγυάται αυτονομία έως 472 χλμ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024