«Δίκασε» τους Αμερικανούς ο Αντετοκούνμπο – Συμφώνησε με τον Λάιλς για τον όρο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υποστήριξε ανοιχτά τον Νοά Λάιλς αναφορικά με τον όρο «παγκόσμιοι πρωταθλητές» που χρησιμοποιούν οι νικήτριες ομάδες του ΝΒΑ.
Πριν από μερικές ημέρες, ο Αμερικανός αθλητής του στίβου, Νοά Λάιλς, είχε προκαλέσει χαμό στις ΗΠΑ, μετά τη δήλωση του πως οι ομάδες του ΝΒΑ δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούν τον όρο «παγκόσμιοι πρωταθλητές», όταν κατακτούν το πρωτάθλημα.
«Ξέρεις τι με πληγώνει περισσότερο; Πρέπει να δω τους τελικούς του ΝΒΑ και αυτοί έχουν στο κεφάλι τους «παγκόσμιος πρωταθλητής». Παγκόσμιοι πρωταθλητές σε τι; Των Ηνωμένων Πολιτειών;», είχε πει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός.
Πολλοί ήταν οι παίκτες που τάχθηκαν κατά του, κρίνοντάς τον για τα λόγια του, όχι όμως και ο Γιάννης Ανετοκούνμπο, ο οποίος μέσα από ένα podcast που ήταν καλεσμένος, σχολίασε το γεγονός, υποστηρίζοντας τον Λάιλς.
«Δεν μπορείς να πεις ότι είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής επειδή παίζεις στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Ήθελα πολύ να του δώσω την υποστήριξή μου», είπε ο δύο φορές MVP του ΝΒΑ.
Ενώ συνέχισε, «Δέχτηκε πολλές επικρίσεις επειδή είπε κάτι προφανές, αλλά ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Νομίζω ότι είναι θέμα αλαζονείας.Ίσως με επικρίνουν τώρα, αλλά συμφωνώ με τον Λάιλς».
Παράλληλα, στην ερώτηση για το ποιοι είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, ο Γιάννης δεν δίστασε ούτε λίγο να απαντήσει.
«Η Γερμανία είναι η μόνη ανδρική ομάδα στον κόσμο που μπορεί να το πει αυτό».
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442