Από σήμερα στους ομίλους του Conference η Άστον Βίλα (5-0)
Η Άστον Βίλα επικράτησε με 5-0 εκτός έδρας της Χιμπέρνιαν και εξασφάλισε από σήμερα την παρουσία της σε ομίλους του Conference League. Ισοπαλία 1-1 για την Ντνίπρο που αγωνίστηκε με 10 παίκτες στην έδρα της Σπαρτάκ Τρναβα.
Η Άστον Βίλα δεν επέτρεψε ούτε… λεπτό στην Χιμπέρνιαν να αμφισβητήσει την ανωτερότητά της και με το εμφατικό 5-0 στο «Easter Road» του Εδιμβούργου, ουσιαστικά έκλεισε θέση στους ομίλους του Europa Conference League από τον πρώτο κιόλας μεταξύ τους αγώνα για τα playoffs.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «χωριάτες» ήταν ο Όλι Γουότκινς ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ (17′, 33′, 51′), ενώ τα άλλα δύο τέρματα για τη Βίλα πέτυχαν ο Μπέιλι στο 42′ και ο Ντάγκλας Λουίζ στο 74′ με πέναλτι.
Την ίδια ώρα η Ντνίπρο αν και βρέθηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο απ’ το 5ο λεπτό κόντρα στη Σπάρτακ Τρνάβα (απευθείας κόκκινη ο Σαράπι), κατάφερε να φύγει με το ισόπαλο 1-1 κι όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.
Οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν στο 55′ με τον Οφόρι, ενώ η ουκρανική ομάδα έφερε το ματς στα ίσα στο 67′ με εύστοχο πέναλτι του Πιχάλιονοκ. Στο 89′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για την Ντνίπρο και ο Κογκούτ κι ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες!
Από τη λίστα των ορισμών διαιτητών για τους αγώνες της Stoiximan Super League παίρνουν διπλούς ορισμούς συγκεκριμένοι ρέφερι της πρώτης κατηγορίας, Άγνωστα τα κριτήρια του Λανουά
'Ανθρακες ο... θησαυρός: Έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή εντυπώσεων για τα αυτονόητα που επιβάλλει η UEFA στην ΕΠΟ λόγω της σύμβασης διαιτησίας, η οποία είναι σε ισχύ εδώ και πολλά χρόνια
Αν και έχασε το πρώτο σετ από την σπουδαία Ίγκα Σβιάτεκ (Νο2 στον κόσμο), η Μαρία Σάκκαρη έκανε μεγάλη ανατροπή και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Ντόχα για 3η φορά στην καριέρα της.