Μετανάστες βρέθηκαν σε βραχώδη περιοχή στη Ρόδο – Έρευνες από το Λιμενικό
Το Λιμενικό Σώμα πραγματοποιεί έρευνες στη θαλάσσια περιοχή Καλλιθέα της Ρόδου, μετά τον εντοπισμό μεταναστών σε βραχώδη περιοχή.
Περισσότερους από 20 μετανάστες εντόπισαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος σε βραχώδη ακτή στην Καλλιθέα Ρόδου.
Ειδικότερα, δεκαεννέα από τους παράτυπους μετανάστες βρέθηκαν στη ξηρά ενώ άλλοι δύο στη θαλάσσια περιοχή, οι οποίοι περισυνελέγησαν.
Παράλληλα, το Λιμενικό πραγματοποιεί έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων στη θαλάσσια περιοχή, καθώς οι διασωθέντες ανέφεραν ότι υπήρχαν και άλλα άτομα στο σκάφος που εντοπίστηκε μισοβυθισμένο.
Στις έρευνες συμμετέχουν ένα παράκτιο περιοπολικό σκάφος και ένα πλωτό του λιμενικού, ένα αλιευτικό, ενώ σπεύδει και ένα ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 3 μποφόρ, γεγονός που δεν δυσκολεύει τις έρευνες των Αρχών.
Δεύτερο συμβάν σε 24 ώρες
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχαν εντοπιστεί από στελέχη του Λιμενικού 36 μετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητη φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Γέρας Λέσβου.
Μάλιστα, στη θέα του σκάφους του Λιμενικού, οι επιβαίνοντες έριξαν τον εξωλέμβιο κινητήρα στη θάλασσα, ενώ παράλληλα κατέστρεψαν τον αριστερό αεροθάλαμο της βάρκας τους.
Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από το σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο Κ.Υ.Τ. του Καρά Τεπέ.
Οι αξιωματικοί του Λιμενικού θα ερευνήσουν την υπόθεση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των διασωθέντων ίσως βρίσκονται και τα άτομα που είχαν οργανώσει τη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα.
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
- ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Καμία εμπιστοσύνη και καμία συναίνεση με την κυβέρνηση των σκανδάλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)






















































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442