Στον εντοπισμό και τη διάσωση 36 μεταναστών στη Λέσβο προχώρησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Οι αλλοδαποί επέβαιναν σε βάρκα που έπλεε ακυβέρνητη.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, 36 μετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητη φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Γέρας Λέσβου, διασώθηκαν από περιπολικό σκάφος που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία.
Στη θέα του σκάφους του Λιμενικού, οι επιβαίνοντες έριξαν τον εξωλέμβιο κινητήρα στη θάλασσα, ενώ παράλληλα κατέστρεψαν τον αριστερό αεροθάλαμο της βάρκας τους.
Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από το σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο Κ.Υ.Τ. του Καρά Τεπέ.
Δείτε την επιχείρηση διάσωσης στο βίντεο του Λιμενικού
Δεύτερη διάσωση σε λίγες μέρες στη Λέσβο
Είναι η δεύτερη διάσωση μεταναστών από το Λιμενικό στη Λέσβο, καθώς στις 17 Αυγούστου ενόπισε και διέσωσε τουλάχιστον 11 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, από τη θαλάσσια περιοχή «Αγριελιά».
Κατά τη διαδικασία περισυλλογής των αλλοδαπών από το πλήρωμα του περιπολικού, ένας εκ των επιβαινόντων έσκισε τη λέμβο με αιχμηρό αντικείμενο, θέτοντας όλους σε κίνδυνο.
Ο εν λόγω αλλοδαπός, που φέρεται να είναι ο διακινητής, συνελήφθη ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.
Η διαδικασία περισυλλογής των αλλοδαπών ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Μυτιλήνης.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).