Συναγερμός έχει σημάνει στη Χίο, μετά από φωτιάπου ξέσπασε στην περιοχή της Κατάβασης λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Κυριακής (φωτογραφία, επάνω, από alithia.gr).
«Απομακρυνθείτε»
Πριν λίγο, εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Διευχά και Κατάβαση προκειμένου ν’ απομακρυνθούν προς Βολισσό.
Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Διευχά και Κατάβαση απομακρυνθείτε προς Βολισσό. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Η πυρκαγιά έχει πλέον πολλά μέτωπα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να προστατέψουν το δάσος στο Γιαννάκι. Ευτυχώς, η ένταση των ανέμων, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα, δεν είναι ισχυρή.
Από τροχαίο
Η φωτιά, σύμφωνα με το astraparis.gr, προκλήθηκε από τροχαίο (φωτογραφία, κάτω) που σημειώθηκε στη διασταύρωση της Κατάβασης όταν συγκρούστηκαν δύο οχήματα και το ένα τυλίχτηκε στις φλόγες, οι οποίες επεκτάθηκαν στη γύρω περιοχή.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 26 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 20 εθελοντές, δύο οχήματα ΟΤΑ και δύο υδροφόρες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας