Παράθυρο Σκυλακάκη για παράταση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος
Διαβεβαίωση για στήριξη των καταναλωτών σε νέα κρίση
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης της παράτασης του έκτακτου πλαισίου που ισχύει εδώ κι ένα χρόνο με μέτρα στήριξης των καταναλωτών από τις αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του ΟΤ και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να χρειαστεί μία μικρή παράταση των έκτακτων μέτρων. Τις επόμενες ημέρας θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας».
Μεταβατικό στάδιο
Ο υπουργός επικαλέστηκε για την ανάγκη της παράτασης: «Αξιολογούμε για το πώς θα μεταβούμε στην ομαλότητα. Είναι δύσκολο για τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να μεταβούν αμέσως και θα χρειαστεί χρόνος για την προετοιμασία», είπε εννοώντας την επαναφορά του τρόπου τιμολόγησης με τη ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά και τον προβλεπόμενο χρόνο ενημέρωσης των καταναλωτών για την αλλαγή των όρων στις συμβάσεις προμήθειας ρεύματος.
Ο κ. Σκυλακάκης ρωτήθηκε για το αν η διάρκεια της παράτασης των έκτακτων μέτρων θα είναι μέχρι το τέλος του 2023, αλλά δεν απάντησε.
Υπενθυμίζεται πως τα έκτακτα μέτρα περιλαμβάνουν το πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος, το πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής, τις επιδοτήσεις των οικιακών τιμολογίων και την αναγγελία των τιμολογίων ρεύματος του επόμενου μήνα την 20η ημέρα του τρέχοντος μήνα.
Ενεργειακή κρίση
Ο υπουργός τόνισε επίσης πως στο ενδεχόμενο νέας ενεργειακής κρίσης ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης: «Η κυβέρνηση θα είναι παρούσα και θα στηρίξει τους καταναλωτές ενέργειας».
Πακέτο μέτρων
Τέλος ο κ. Σκυλακάκης ανήγγειλε πακέτο μέτρων για τη στήριξη των ενεργειακά ευάλωτων καταναλωτών και αντιμετώπισης των στρατηγικών κακοπληρωτών.
Και για τις δύο περιπτώσεις τόνισε τη σημασία του προσδιορισμού με μεγαλύτερη ακρίβεια ως προς το ποιος είναι ενεργειακά ευάλωτος καταναλωτής αλλά και ως προς το ποιοι είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές των λογαριασμών ρεύματος: «Πρέπει να τους εντοπίσουμε είπε χαρακτηριστικά. Να δούμε ποιοι είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτες και ποιοι είναι οι πραγματικά αδύναμοι καταναλωτές».
Πηγή: ΟΤ
- Χάρτης της IQAir δείχνει κάκιστη ποιότητα αέρα στην Αθήνα – Τα τζάκια… πήραν φωτιά
- Η UEFA συμπεριέλαβε το γκολ του Ζέλσον με την Αϊντχόφεν στα κορυφαία του Champions League για το 2025! (vid)
- Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μία… πολυάσχολη χρονιά – Πόσες χώρες βομβάρδισαν οι ΗΠΑ;
- Ο Τσάρλι Χάναμ φοβόταν ότι έκανε λάθος που δέχθηκε να υποδυθεί τον κατά συρροή δολοφόνο Εντ Γκέιν στο «Monster»
- Γουόκαπ ενόψει Παναθηναϊκού: «Μου αρέσει να παίζω στο ΟΑΚΑ, νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί την πρώτη φορά»
- Εύθραυστη η εκεχειρία στην Ερυθρά Θάλασσα
- Πέντε εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη που άλλαξαν τον κόσμο
- Κραν Μοντανά: Φωτογραφία ντοκουμέντο μέσα στο νυχτερινό κλαμπ λίγο πριν ξεσπάσει η φονική πυρκαγιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 01.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/benjamin-davies-Xhj88MexoG4-unsplash-315x220.jpg)





















































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442