Οι «τίτλοι τέλους» στην πολύχρονη θητεία του Θέσαρ Αθπιλικουέτα στην Τσέλσι μπήκαν και επίσημα σήμερα (6/7), με τον λονδρέζικο σύλλογο να ανακοινώνει την αποχώρηση του Ισπανού αμυντικού, μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια.
Αν και το συμβόλαιό του έληγε σε ένα χρόνο, η διοίκηση των «μπλε» έκανε δεκτό το αίτημά του να αποχωρήσει νωρίτερα, αφού δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο για τη νέα σεζόν.
«Αφήνει ένα αιώνιο σημάδι στην Τσέλσι, ως πολεμιστής, ως πρωταθλητής, ως ένας πιστός θρύλος. Υπήρξε πρότυπο για το σύλλογο για περισσότερο από μία δεκαετία και έδειξε σε όλους τι απαιτείται καθημερινά, προκειμένου να φτάσεις στην επιτυχία» αναφέρουν σε δήλωσή τους οι συνιδιοκτήτες του συλλόγου, Τοντ Μπόελι και Μπεχντάντ Εγκμπαλί.
Ο 34χρονος Αθπιλικουέτα εντάχθηκε στην Τσέλσι το 2012, προερχόμενος από τη Μαρσέιγ. Στην 11ετή παρουσία του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κατέγραψε πάνω από 500 επίσημες συμμετοχές με τους «μπλε», με 17 γκολ και 56 ασίστ, και κατέκτησε τα πάντα: ένα Champions League (2021), δύο Europa League (2013, 2019), ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης (2021), ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2021), δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα λιγκ καπ.
Παρά το έντονο ενδιαφέρον της Ιντερ, ο Αθπιλικουέτα προτίμησε να επιστρέψει στην πατρίδα του, όπου δεν έχει αγωνιστεί από το 2010, και έχει συμφωνήσει με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου θα ενταχθεί ως ελεύθερος.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Με μία από τις πιο δυνατές ομάδες των τελευταίων ετών ετοιμάζεται να αγωνιστεί το Σάββατο (21/2) η ελληνική ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.
Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.