Δάγκωμα οχιάς: Τα πρώτα λόγια της 39χρονης εθελόντριας στη Θεσσαλονίκη
Η εθελόντρια είχε κληθεί σε σχολείο για να απομακρύνει το φίδι, αλλά εκείνο τη δάγκωσε με αποτέλεσμα η γυναίκα να κινδυνέψει να χάσει τη ζωή της.
«Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου και των φίλων μου με γύρισαν πίσω» λέει η 39χρονη που την δάγκωσε οχιά στη Θεσσαλονίκη. Η 39χρονη Κωνσταντία έδωσε «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή και τα κατάφερε. Πριν μερικές εβδομάδες την δάγκωσε οχιά και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου και νοσηλεύτηκε για μέρες διασωληνωμένη.
Η εθελόντρια είχε κληθεί σε σχολείο για να απομακρύνει το φίδι, αλλά εκείνο τη δάγκωσε με αποτέλεσμα η γυναίκα να κινδυνέψει να χάσει τη ζωή της.
Η 39χρονη εθελόντρια μετά το δάγκωμα οχιάς στο 30ό Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και αιμοδυναμικά ασταθής στην Α΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».
Η 39χρονη εθελόντρια που κλήθηκε στο σχολείο να πιάσει το φίδι, αμέσως μετά το δάγκωμά του, έπαθε αναφυλακτικό σοκ και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία.
Οι πρώτες δηλώσεις της 39χρονης που τη δάγκωσε οχιά
Μιλώντας η ίδια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την περιπέτεια που πέρασε τονίζει:
«Δέχθηκα δάγκωμα από ένα ζώο. Αγαπώ όλα τα ζώα, έτσι έχω μάθει από την οικογένειά μου. Θυμάμαι πάντα τον πατέρα μου, με ένα τσουβάλι τροφή, να ταΐζει όλα τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά. Έχω έτσι μάθει και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει», δήλωσε αρχικά η 39χρονη, ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια ότι δεν είναι ούτε ερπετολόγος, ούτε βιολόγος, αλλά εθελόντρια.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, το ΕΚΑΒ, τον γιατρό που με διασωλήνωσε, τους γιατρούς στο Παπανικολάου, που παρά τις ελλείψεις που έχουν, δίνουν το 200% του εαυτού τους για να μας βοηθήσουν. Σε αυτούς τους ανθρώπους χρωστάω τη ζωή μου», πρόσθεσε και ζήτησε ενίσχυση του προσωπικού στο σύστημα Υγείας.
Η στιγμή που τη δάγκωσε η οχιά και οι ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ
«Ήταν 26 Μαΐου. Ένιωσα το γδαρσιματάκι, είπα το όνομά μου και από εκεί μετά τίποτα. Στις 2 Ιουνίου άνοιξα τα μάτια μου, έπειτα από τρεις προσπάθειες των γιατρών. Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου και των φίλων μου με γύρισαν πίσω».
Τέλος, έκανε έκκληση προς όλους τους πολίτες να κάνουν προληπτική ιατρική, ώστε να ξέρουν πώς να βοηθήσουν τους εαυτούς τους εάν αυτό χρειαστεί. Η ίδια, όπως είπε, δε γνώριζε ότι είχε αλλεργία και κινδύνεψε η ζωή της:
«Θα ήθελα να ζητήσω στον κόσμο να κάνει προληπτική ιατρική, για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πώς να προφυλαχθεί. Να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας στην καθημερινή μας ζωή».
- Φρίκη στη Μιανμάρ: 31 νεκροί σε βομβαρδισμό της χούντας εναντίον νοσοκομείου
- Hair trends: Τα 5 must χτενίσματα του χειμώνα
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)






















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442