Εκλογές Τουρκία: «Θα θεωρήσουμε νόμιμο όποιο αποτέλεσμα προκύψει» λέει ο Ερντογάν
«Ερχόμαστε στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν
Μία μέρα πριν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Ο Τούρκος πρόεδρος, σε μία διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, διαβεβαίωσε πως αν ηττηθεί στις εκλογές της Κυριακής θα κάνει ο,τι αποφασίσει η δημοκρατία.
Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ενώπιον των δημοσιογράφων ότι «Ερχόμαστε στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα. Θα θεωρήσουμε νόμιμο όποιο αποτέλεσμα προκύψει από τις κάλπες» υπογράμμισε.
Erdogan says he will leave power if he loses elections:
“Ridiculous question. We come to power with democratic means. If my nation decides otherwise, I will do what democracy asks us. We will consider any results coming out ballot box as legitimate” pic.twitter.com/WtXEqqUjWu
— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) May 12, 2023
Πώς αντέδρασε ο Κιλιτσντάρογλου
Την ίδια στιγμή όμως ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος έδωσε συνέντευξη την Παρασκευή το βράδυ σε ένα μόνο κανάλι επέκρινε το φαινόμενο και σε ανάρτησή του στο Twitter είπε ότι μια τέτοια κατάσταση δεν θα συνέβαινε αν εκείνος ήταν στην εξουσία. Υποσχέθηκε δε ότι «όσο κυβερνάμε αυτήν τη χώρα, δεν θα δείτε ποτέ ξανά όλα τα κανάλια να μεταδίδουν το ίδιο.
Πάντως στην ίδια συνέντευξή απευθύνθηκε και στους Ρώσους τους οποίους είχε κατηγορήσει ότι ήταν πίσω από το επιλήψιμο βίντεο που προκάλεσε την αποχώρηση του προεδρικού υποψηφίου Μουαρεέμ Ιντζέ. «Δεν έχω τίποτα κατά του ρωσικού λαού» είπε, εμείς κάναμε μια προειδοποίηση με βάση τις πληροφορίες που είχαμε. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα παραμένει αβέβαιο παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις χθες βράδι έδειχναν ενίσχυση του προέδρου Ερντογάν.
Στο μεταξύ από τις 18:00 θα επιβληθούν απαγορεύσεις για διασπορά προπαγάνδας, όλοι οι δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας θα παραμείνουν κλειστοί. Δεν θα υπάρξουν ειδήσεις ή εκπομπές πολιτικού περιεχόμενου μέχρι να κλείσουν αύριο οι κάλπες.
Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία απόψε αργά το απόγευμα με την προσευχή που θα κάνει στο τέμενος της Αγίας Σοφίας-ι Κεμπίρ στην Κωνσταντινούπολη.
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442