Γιασικεβίτσιους: Η ομάδα που τον εντυπωσίασε στη Euroleague
O Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για την ομάδα που τον εντυπωσίασε περισσότερο στην φετινή Euroleague, με μόλις μία αγωνιστική να απομένει στη διοργάνωση.
Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με την Euroleague να φτάνει στο τέλος της κανονικής της διάρκειας και τα playoffs προ των πυλών, δήλωσε πως η ομάδα που τον εντυπωσίασε φέτος ήταν η Ζαλγκίρις Κάουνας, που του προκάλεσε έκπληξη με τις εμφανίσεις της.
Ο Γιασικεβίτσιους είχε περάσει από τους Λιθουανούς τόσο ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής, πριν πάει στη Βαρκελώνη και με αυτή του τη δήλωση δείχνει την αγάπη του στην πρώην ομάδα του, που θα παλέψει την τελευταία αγωνιστική για την είσοδο στην οκτάδα.
Ο Σάρας είπε χαρακτηριστικά: «Ποια ομάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου; Αν έπρεπε να διαλέξω μια, θα έλεγα τη Ζαλγκίρις. Κανείς δεν τους περίμενε. Είμαι πολύ περήφανος που το λέω αυτό, διότι είμαι μεγάλος fan τους.
Είμαι περήφανος που η Ζαλγκίρις παλεύει σε αυτή την κούρσα. Πιστεύω πως οι περισσότεροι δεν τους περίμεναν, ειδικά από τότε που τραυματίστηκε ο Κίναν Έβανς».
«Νομίζω πως έπαιξαν πολλά ματς με αυταπάρνηση. Είναι μαχητές και θυσιάζονται. Είναι το τέλειο παράδειγμα μαχητικού μπάσκετ. Είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα που πετυχαίνει η Ζαλγκίρις», πρόσθεσε ακόμη ο Λιθουανός προπονητής της Μπαρτσελόνα.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.