Πούτιν: Οι κυρώσεις «μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις» στη ρωσική οικονομία
Πρώτη φορά αναγνωρίζει τις αρνητικές επιπτώσεις των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Spotlight
-
Ρωσικό «γεράκι» πιέζει τον Πούτιν για πιο σκληρή πολιτική στη χρήση πυρηνικών όπλων
-
Οσμή σκανδάλου στο ΥΠΑΑΤ εις βάρος των ελαιοπαραγωγών
-
Έκανε μήνυση στο μεσίτη γιατί πούλησε το σπίτι του στο Τζεφ Μπέζος - Ποιος ο λόγος
-
Απείλησε τη 12χρονη στον Κολωνό κατηγορούμενος του κυκλώματος παιδοβιαστών – Καταθέτει ο συνοδός αστυνομικός
Για πρώτη φορά παραδέχθηκε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία «μπορούν» να έχουν «αρνητικές» επιπτώσεις «μεσοπρόθεσμα» στην οικονομία της χώρας.
«Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη ρωσική οικονομία μεσοπρόθεσμα μπορούν πραγματικά να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε αυτή» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με την κυβέρνηση.
Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν παραδέχεται δημοσίως ότι το κύμα διεθνών κυρώσεων, που πλήττουν πολλούς τομείς της ρωσικής οικονομικής δραστηριότητας, μεταξύ των οποίων αυτόν των υδρογονανθράκων, επηρεάζουν την εθνική οικονομία.
Έναν χρόνο και πλέον μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, «η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό της», στο 3,6% και «στα τέλη Μαρτίου, ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει κάτω από το 4%», αφού εκτοξεύθηκε κοντά στο 20% την περασμένη άνοιξη, δήλωσε ο Πούτιν.
«Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα έχουν ήδη επιλυθεί» προειδοποίησε τα μέλη της κυβέρνησής του.
Putin says sanctions «might have a negative impact» on Russian economy. pic.twitter.com/9qcHKERKTp
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) March 29, 2023
«Η επιστροφή σε μια τροχιά ανάπτυξης δεν πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε»
«Η επιστροφή σε μια τροχιά ανάπτυξης δεν πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε» δήλωσε, ζητώντας «εγγυήσεις για την οικονομική κυριαρχία» της Ρωσίας.
Ο Πούτιν ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση και τους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για την οικονομία να «διασφαλίσουν τη γρήγορη έναρξη νέων έργων στις μεταποιητικές βιομηχανίες, κυρίως στην παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας» έναν κλάδο που έχει πληγεί από την αποχώρηση πολλών ειδικών στο εξωτερικό.
«Το χρηματοοικονομικό μας σύστημα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να απαντήσουμε τις ανάγκες των εξαγωγέων. Και πρέπει να αντικαταστήσουμε τις επιχειρήσεις της Δύσης που εργάζονταν σε αυτό τον τομέα» δήλωσε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις