Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Οι κυρώσεις «μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις» στη ρωσική οικονομία

Πούτιν: Οι κυρώσεις «μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις» στη ρωσική οικονομία

Πρώτη φορά αναγνωρίζει τις αρνητικές επιπτώσεις των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για πρώτη φορά παραδέχθηκε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία «μπορούν» να έχουν «αρνητικές» επιπτώσεις «μεσοπρόθεσμα» στην οικονομία της χώρας.

«Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη ρωσική οικονομία μεσοπρόθεσμα μπορούν πραγματικά να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε αυτή» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με την κυβέρνηση.

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν παραδέχεται δημοσίως ότι το κύμα διεθνών κυρώσεων, που πλήττουν πολλούς τομείς της ρωσικής οικονομικής δραστηριότητας, μεταξύ των οποίων αυτόν των υδρογονανθράκων, επηρεάζουν την εθνική οικονομία.

Έναν χρόνο και πλέον μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, «η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό της», στο 3,6% και «στα τέλη Μαρτίου, ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει κάτω από το 4%», αφού εκτοξεύθηκε κοντά στο 20% την περασμένη άνοιξη, δήλωσε ο Πούτιν.

«Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα έχουν ήδη επιλυθεί» προειδοποίησε τα μέλη της κυβέρνησής του.

«Η επιστροφή σε μια τροχιά ανάπτυξης δεν πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε»

«Η επιστροφή σε μια τροχιά ανάπτυξης δεν πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε» δήλωσε, ζητώντας «εγγυήσεις για την οικονομική κυριαρχία» της Ρωσίας.

Ο Πούτιν ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση και τους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για την οικονομία να «διασφαλίσουν τη γρήγορη έναρξη νέων έργων στις μεταποιητικές βιομηχανίες, κυρίως στην παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας» έναν κλάδο που έχει πληγεί από την αποχώρηση πολλών ειδικών στο εξωτερικό.

«Το χρηματοοικονομικό μας σύστημα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να απαντήσουμε τις ανάγκες των εξαγωγέων. Και πρέπει να αντικαταστήσουμε τις επιχειρήσεις της Δύσης που εργάζονταν σε αυτό τον τομέα» δήλωσε.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024