KΕΕΡΦΑ: Άμεση απελευθέρωση της Νανού, προσφύγισσας από το Καμερούν, όχι διαχωρισμό με το παιδί της
H προσφύγισσα Νανού απο το Καμερούν με το παιδί της ήταν επάνω στην εξέδρα της απεργιακής συγκέντρωσης της ΑΔΕΔΥ στις 16 Μάρτη στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Τη δραματική περίπτωση μιας προσφύγισσας από το Καμερούν επισημαίνει η ΚΕΕΡΦΑ, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη, να σταματήσει ο διωγμός της και να της δοθούν άμεσα έγγραφα παραμονής στη χώρα μας. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«H προσφύγισσα Νανού απο το Καμερούν με το παιδί της ήταν επάνω στην εξέδρα της απεργιακής συγκέντρωσης της ΑΔΕΔΥ στις 16 Μάρτη στην Πλατεία Κλαυθμώνος όπου μια αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ καλούσε στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 18 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ.
Η συγκεκριμένη προσφύγισσα είναι μία απο αυτές που πετάχτηκαν στο δρόμο με το τερματισμό του προγράμματος ΕΣΤΙΑ ενω η εμπειρία σεξουαλικής κακοποίησης της σε στρατόπεδο προσφύγων της Σάμου την έκανε να ανατριχιάζει στην ιδέα επιστροφής σε στρατόπεδο ξανά.
Σήμερα το πρωί πήγε στις υπηρεσίες Ασύλου του Αλίμου για την τακτοποίηση των εγγράφων της αλλά κατέληξε να συλληφθεί, να κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου και να απειλείται με στέρηση του παιδιού γιατί δήθεν το παραμελεί.
Καμιά επίκληση της απεγνωσμένης διαμαρτυρίας της δεν δικαιολογεί απάνθρωπες και άκαρδες μεθόδους καταστολής της προσφύγισσας από το Καμερούν.
Απαιτούμε να αφεθεί ελεύθερη να ζήσει με το παιδί της, να σταματήσει ο διωγμός μιας κακοποιημένης γυναίκας προσφύγισσας, να αναγνωριστεί η ευαλωτότητα της περίπτωσης της, να της δοθούν άμεσα έγγραφα παραμονής και ανθρώπινη στέγη.
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ»
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.