Η ΑΕΚ έκανε το 2-0 κόντρα στον ΟΦΗ με επιθετικό φάουλ του Βίντα στον Διαμαντή, ενώ το γκολ του Γκατσίνοβιτς μέτρησε κανονικά, αλλά εκείνο του Βρουσάι στο Καραϊσκάκη όχι…
Πράγματα και θαύματα συμβαίνουν για ακόμη μια φορά, αυτή τη φορά στο Γεντί Κουλέ και στο ματς της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ.
Συγκεκριμένα, η Ένωση έκανε το 2-0 με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Άμραμπατ, όμως πριν φτάσει η μπάλα στον εξτρέμ των κιτρινόμαυρων έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Ντομαγκόι Βίντα στον Διαμαντή.
Ο ρέφερι του ματς, Διαμαντόπουλος, αλλά και ο Φωτιάς που είναι στο VAR έκλεισαν τα μάτια στην καθαρή παράβαση του Κροάτη στόπερ και μέτρησαν κανονικά το γκολ, «καθαρίζοντας» με συνοπτικές διαδικασίες την αναμέτρηση.
Σαν να μην έφτανε αυτό όμως, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 3-0 στο Γεντί Κουλέ κόντρα στον ΟΦΗ, χάρη σε τέρμα του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, σε μία φάση παρόμοια με εκείνη που συνέβη στο Καραϊσκάκη πριν από μία βδομάδα περίπου στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.
Στο 62ο λεπτό του ματς, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός της Ένωσης βγήκε τετ α τετ μετά από κάθετη πάσα του Μάνταλου, ο Τσούμπερ που ήταν σε θέση οφσάιντ κινήθηκε προς την μπάλα, όμως μόλις αντιλήφθηκε πως είναι εκτεθειμένος σταμάτησε και άφησε τον Γκατσίνοβιτς να βγει απέναντι στον Μανδά και να πλασάρει για το 3-0.
Μια βδομάδα νωρίτερα και ειδικότερα, το περασμένο Σάββατο στο Καραϊσκάκη και το ντέρμπι «αιωνίων» ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ λίγο πριν το φινάλε με τον Βρουσάι, όμως ο Πινέιρο με τη βοήθεια του VAR αποφάσισαν να μην μετρήσουν το γκολ για συμμετοχή στη φάση του Ελ Αραμπί, σε μια φάση που «αλλοιώνει» το τελικό αποτέλεσμα και «τινάζει» ένα ολόκληρο πρωτάθλημα στον… αέρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διαμαντόπουλος «ξεπάγωσε» μετά από 40 μέρες για να τον στείλουν στο Ηράκλειο.
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Το ντέρμπι της Μαδρίτης τα είχε όλα, με τη Ρεάλ να επικρατεί της Ατλέτικο με 3-2, να μειώνει στους 4 από τη Μπαρτσελόνα και να παραμένει ζωντανή στη μάχη του τίτλου στη La Liga. Με 10 τελείωσαν οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Βαλβέρδε στο 77′.
Μπορεί να προηγήθηκε στο 1’, όμως η Ίντερ δεν κατάφερε να κερδίσει την Φιορεντίνα. Η Μίλαν πλησίασε στους έξι βαθμούς. Οι «βιόλα» πήραν μικρή ανάσα (+2 πάνω από την επικίνδυνη ζώνη)