Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 1-0: Σπουδαία νίκη των «μπλαουγκράνα»

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 1-0: Σπουδαία νίκη των «μπλαουγκράνα»

Η Μπαρτσελόνα αν και έπαιζε με 10 παίκτες για μισή ώρα, πήρε μεγάλο τρίποντο κόντρα στη Βαλένθια και διατηρήθηκε σε απόσταση ασφαλείας από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η Μπαρτσελόνα, παρά το γρήγορο γκολ του Ραφίνια, τα… χρειάστηκε για να λυγίσει τη Βαλένθια στο «Καμπ Νόου» (1-0) και να βρεθεί στο +10 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με ματς περισσότερο.

Oι μπλαουγκράνα τα βρήκαν σκούρα απέναντι στις νυχτερίδες, όμως τελικά δεν την «πάτησαν» και διατηρήθηκαν σε απόσταση ασφαλείας από τη βασίλισσα. Έχασε πέναλτι ο Φεράν Τόρες, με δέκα οι γηπεδούχοι από το 59’ λόγω αποβολής του Ρόναλντ Αραούχο. Η Βαλένθια από την πλευρά της πίεσε, άγγιξε πολλές φορές την ισοφάριση, όμως τελική ηττήθηκε και είναι πλέον στην προτελευταία θέση.

Όσον αφορά το ματς, στο 16ο λεπτό ο Μπούσκετς σήκωσε πανέμορφα για τον Ραφίνια που πρόλαβε την έξοδο του Μαμαρντασβίλι και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Στο 23ο λεπτό το σουτ του Ραφίνια πέρασε μόλις έξω ενώ στο 31’ ο Μαμαρντασβίλι έβγαλε το σουτ του Φεράν και στο 33’ η κεφαλιά του Κορέια έφυγε λίγο έξω. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Λίνο στο 39’ μετά από λάθος στην άμυνα της Μπαρτσελόνα και στο 43’ και ο Μορίμπα πλάσαρε άστοχα από κοντά.

Στο 53ο λεπτό η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κουντέ αλλά ο Φεράν αστόχησε και στο ίδιο λεπτό ο Φάτι σημάδεψε το δοκάρι της Βαλένθια. Στο 59ο λεπτό μετά από τραγικό λάθος του Κουντέ ο Αραούχο γκρέμισε τον Ντούρο που έφευγε μόνος και αποβλήθηκε.

Παρόλα αυτά η Μπαρτσελόνα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο μισάωρο που ακολούθησε και κράτησε τη νίκη κόντρα στην Βαλένθια.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μπαλντέ, Κουντέ, Κρίστενσεν, Αραούχο, Ντε Γιονγκ (46’ Κεσί), Μπούσκετς, Σέρτζι Ρομπέρτο (81’ Έρικ Γκαρσία), Φεράν Τόρες, Φάτι (60’ Αλόνσο), Ραφίνια (87’ Αλαρκόν)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κορέια (60’ Καστιγιέχο), Βάσκεθ, Οζκατσάρ, Τσέμερτ (54’ Ντιακαμπί), Γκιγιαμόν, Φουλκιέ, Μορίμπα (61′ Μαρτίνεθ), Λίνο (78’ Μούσα), Ντούρο, Αλμέιδα (78’ Κλάιφερτ)

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024