Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Απαισιόδοξος ο επικεφαλής της Wagner για την κατάληψη της Μπαχμούτ - «Καρφιά» για τη γραφειοκρατία

Ουκρανία: Απαισιόδοξος ο επικεφαλής της Wagner για την κατάληψη της Μπαχμούτ – «Καρφιά» για τη γραφειοκρατία

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της Μπαχμούτ, τα παράπονα του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο επικεφαλής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner εκτίμησε ότι η Μπαχμούτ, επίκεντρο των μαχών στην ανατολική Ουκρανία, δεν θα καταληφθεί από τη Μόσχα πριν από τον «Μάρτιο ή τον Απρίλιο», σημειώνοντας ότι ο αργός ρυθμός της ρωσικής προέλασης οφείλεται στην «τερατώδη στρατιωτική γραφειοκρατία».

«Πιστεύω ότι είναι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Για να καταληφθεί η Μπαχμούτ, πρέπει να κοπούν ότι οι δίοδοι ανεφοδιασμού», δήλωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, σε βίντεο που αναρτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στο κανάλι WarGonzo στο Telegram.

«Πιστεύω ότι θα είχαμε πάρει η Μπαχμούτ εάν δεν υπήρχε αυτή η τερατώδης στρατιωτική γραφειοκρατία και αν δεν συναντούσαμε εμπόδια κάθε μέρα», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε άλλο βίντεο στο κανάλι Telegram της υπηρεσίας Τύπου του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι η Wagner δεν μπορεί πλέον να στρατολογεί κρατουμένους για να πάνε στο μέτωπο με αντάλλαγμα αμνηστία αποτελεί «αιμορραγία» για την οργάνωσή του.

«Σε μια δεδομένη στιγμή, ο αριθμός των μονάδων θα μειωθεί και κατά συνέπεια ο όγκος των αποστολών που θέλουμε να εκτελέσουμε» επίσης, πρόσθεσε.

Πώς έχει η κατάσταση στην Ουκρανία

«Εμφύλιος» στον ρωσικό στρατό

Η ιδιωτική οργάνωση μισθοφόρων Wagner ηγείται της επίθεσης στην Μπαχμούτ εδώ και μήνες, με τίμημα πολύ σημαντικές απώλειες. Έχει στρατολογήσει μεγάλο αριθμό φυλακισμένων για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε στις 9 Φεβρουαρίου ότι αυτή η στρατολόγηση είχε σταματήσει και δεν κρύβει πια ότι βρίσκεται σε σύγκρουση με τη ρωσική στρατιωτική ιεραρχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024