Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
UFO: Αν είδες... εξωγήινους μπορείς να το αναφέρεις σε αυτή την εφαρμογή

UFO: Αν είδες… εξωγήινους μπορείς να το αναφέρεις σε αυτή την εφαρμογή

Η Enigma Labs ελπίζει να διώξει το στίγμα απ' όσους αναφέρουν περίεργες λάμψεις στον ουρανό.

Η Enigma Labs θέλει να μετατρέψει τις «μαρτυρίες» για εντοπισμό UFO σε επιστήμη δεδομένων.

Προηγουμένως, οι άνθρωποι που είχαν δει περίεργα φώτα να τρέχουν γύρω από τον ουρανό δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να πουν στους φίλους τους – ή να καλέσουν τις υπηρεσίες πληροφοριών. Σύντομα, οποιοσδήποτε διαθέτει smartphone θα μπορεί να χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή για να αναφέρει ένα ανεξήγητο γεγονός καθώς συμβαίνει.

Η εφαρμογή για κινητά της Enigma Labs κυκλοφόρησε σήμερα όμως δεν έχει γίνει ακόμα διαθέσιμη στο ευρύτερο κοινό. Η εταιρεία δεν θα συγκεντρώνει απλώς νέα δεδομένα – έχει ήδη συλλέξει δεδομένα για περίπου 300.000 παγκόσμιες «μαρτυρίες» τον περασμένο αιώνα και τις συμπεριέλαβε στο σύστημά της, σύμφωνα με το Wired.

πλέγμα σχημάτων

Πώς λειτουργεί

Η αναγνώριση ενός άγνωστου αντικειμένου ή η εξήγηση ενός φαινομένου που δεν έχει εντοπιστεί ξανά αποτελεί μια μοναδική πρόκληση. Ωστόσο, η εφαρμογή θέτει στους χρήστες δομημένες ερωτήσεις, όπως πότε και πού είδε κάτι στον ουρανό ο χρήστης και περίπου τι σχήμα είχε το αντικείμενο. Τους δίνει επίσης χώρο να πουν την ιστορία που είδαν και να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες και μπορούν να ανεβάσουν μια φωτογραφία ή ένα βίντεο.

στιγμιότυπο οθόνης σελίδας υποβολής

Ωστόσο, η εταιρεία θέλει να κάνει περισσότερα από την απλή λήψη πολλών δεδομένων: Θέλει να εφαρμόσει τα ιδιόκτητα μοντέλα της για να αποκλείσει πράγματα που δεν είναι ΑΤΙΑ, όπως να προσδιορίσουν εάν υπάρχει κεραυνός ή μη ταξινομημένο αεροσκάφος κοντά. Και θέλουν επίσης να φιλτράρουν την αξιοπιστία των πηγών δεδομένων, κάνοντας διάκριση μεταξύ υψηλά αξιόπιστων στρατιωτικών πιλότων, εκπαιδευμένων παρατηρητών με επιβεβαίωση από πολλαπλούς αισθητήρες και, στη συνέχεια, στο άλλο άκρο του φάσματος… έναν μόνο μάρτυρα που ίσως ήπιε λίγο παραπάνω και είδα ένα φως στον ουρανό.

Το βασικό ζήτημα για τη μελέτη αυτού ήταν ένα πρόβλημα δεδομένων: τι είναι αξιόπιστο, τι δεν είναι, ποιος είναι αξιόπιστος, ποιος όχι;. Αυτό που προσπαθούν οι επιστήμονες είναι να θέσουν ένα επίπεδο τυποποίησης και αυστηρότητας σε αυτό.

Οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων είναι εμφανώς αναξιόπιστες και οι άνθρωποι ερμηνεύουν αυτό που βλέπουν με βάση παράγοντες όπως τα τρέχοντα γεγονότα και το επιστημονικό, πολιτικό και πολιτιστικό τους υπόβαθρο.

Η περίπτωση του Roswell

Οι ισχυρισμοί για εντοπισμό UFO ξεκίνησαν ως αμερικανική εμμονή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το περιστατικό στο Ρόσγουελ το 1947, όταν άνθρωποι στο Νέο Μεξικό βρήκαν μυστηριώδη συντρίμμια που μπορεί (ή μπορεί και όχι) να προέρχονται από ένα στρατιωτικό μπαλόνι που συνετρίβη.

Παρόμοιες «μαρτυρίες» εξαπλώθηκαν γρήγορα στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και το ενδιαφέρον για το Roswell, καθώς και τα εκκολαπτόμενα διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ, μπορεί να ενθάρρυναν τους ανθρώπους να θεωρούν τα φώτα στον ουρανό ως εξωγήινη τεχνολογία.

History behind supposed UFO crash in Roswell, New Mexico - YouTube Roswell incident - Wikipedia

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024